Bakan Yerlikaya duyurdu: Trafik denetimlerinde 2,4 milyon araç kontrol edildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: Trafik denetimlerinde 2,4 milyon araç kontrol edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos-5 Eylül 2024 tarihleri arasında 2,4 milyon aracın denetlendiğini ve çeşitli ihlaller nedeniyle 432 bin sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Bakan, aşırı hız ve emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos-5 Eylül 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerince ülke genelinde gerçekleştirilen denetim sonuçlarını paylaştı. Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bu dönemde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlenirken, kurallara uymayan 432 bin 299 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

BİNLERCE ARAÇ KURAL İHLALİ YAPTI

Bakan Yerlikaya, 117 bin 687 sürücünün hız ihlali yaptığını, 24 bin 259 aracın periyodik muayenesinin yapılmadığını ve 15 bin 935 sürücünün emniyet kemeri takmadığını belirtti. Ayrıca, 15 bin 475 sürücü belgesiz araç kullanırken yakalandı. Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 498 araç da denetimler sırasında tespit edildi.

ANA SEBEPLERDEN BİRİ AŞIRI HIZ

Yerlikaya, trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birinin aşırı hız olduğuna dikkat çekti. 2024 yılının ilk sekiz ayında meydana gelen ölümlü ya da yaralanmalı kazaların %36’sının yasal olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Bakan, ayrıca emniyet kemeri kullanımının, trafik kazalarında can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azalttığını vurguladı.

"Şehirlerarası otobüslerde de emniyet kemeri takılması yasal bir zorunluluktur," diyen Yerlikaya, sürücü ve yolculara trafik kurallarına harfiyen uymaları ve aşırı hızdan kaçınmaları çağrısında bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.