Bakan Yerlikaya açıkladı! Ülke genelinde 269 kişi gözaltında

Bakan Yerlikaya açıkladı! Ülke genelinde 269 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 269 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Diyarbakır'daki yasadışı miting girişimiyle ilgili de bir kişi tutuklandı.

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen 13 Ekim 2024 Pazar günü gerçekleştirilmeye çalışılan yasadışı mitingle ilgili detayları paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, terör örgütünü destekleyici nitelikte sosyal medya paylaşımları yapan 47 hesap yöneticisi tespit edildi ve haklarında işlem başlatıldı.

SOSYAL MEDYADA TERÖR PROPAGANDASI

Aynı gün, bölücü terör örgütü elebaşının fotoğrafını paylaşan 13 hesap yöneticisi belirlendi. Bunların 7'sinin DEM Parti milletvekili olduğu açıklandı. Örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 şüpheli gözaltına alındı, 1 şüpheli çocuk ise muhafaza altına alındı. Gözaltına alınanlardan 1 kişi tutuklanırken, 4 kişiye adli kontrol kararı verildi.

36 İLDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Bakan Yerlikaya, miting duyurusu öncesinde ve sonrasında 36 ilde düzenlenen operasyonlarda, daha önce illegal sokak olaylarına katılan, üst düzey örgüt mensuplarıyla fotoğrafları tespit edilen ve sözde tecridin kaldırılmasına yönelik eylemleri organize etmeye çalışan 269 bölücü terör örgütü üyesinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

KARARLILIK VURGUSU

Yerlikaya, terörle mücadelede yer alan tüm birimleri tebrik ederek, "Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek" ifadesiyle operasyonların devam edeceğini vurguladı. Bu açıklamalar, hükümetin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.