Bakan Yerlikaya açıkladı! Atatürk ve Erdoğan’a hakaret eden şahıs yakalandı

Bakan Yerlikaya açıkladı! Atatürk ve Erdoğan’a hakaret eden şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleşen operasyonda sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret eden ve terör örgütü propagandası yapan bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. Şüphelinin dijital malzemelerine de el koyuldu.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan şüphelinin kimliği tespit edildi. Bahçelievler'de düzenlenen operasyonda 20. sınıf M.H.Y. gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE KARARLIĞI

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, siber dünyada toplumun huzurunu bozmaya çalışan kişilere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Şüphelinin aynı zamanda bölücü terör örgütü propagandası da yaptığı belirlendi. Yerlikaya, "Halkımız arasında kin ve nefret üremelerine ekmeye çalışanlara asla göz açmayacağız" diyerek, siber zorbalıkla mücadelede taviz verilmeyeceğinin çizildiğini çizdi.

BTÖ PROPAGANDASI DA YAPMIŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan bir şahsın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hakaret ettiği belirlenmiştir.

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) propagandası da yapan bu şahsın 20 yaşındaki M. H. Y. olduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir. Şahıs, Bahçelievler’de yakalanarak gözaltına alınmış, şahsa ait dijital materyallere el konulmuştur. Halkımız arasında kin ve nefret tohumları ekmeye çalışanlara asla göz açtırmayacağız. Siber dünyada zehrini akıtan bu siber zorbaları tek tek yakalayacağız.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.