Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: "Dezenflasyon süreci devam ediyor"

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: "Dezenflasyon süreci devam ediyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak istikrar döneminde tek haneli enflasyon hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddelerinden biri olan enflasyon konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar geldi. Eylül ayında yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 2,6 puan düşerek yüzde 49,4'e gerilediğini belirten Şimşek, bu düşüşün Haziran ayından beri devam eden dezenflasyon sürecinin bir parçası olduğunu vurguladı.

HİZMET SEKTÖRÜNDE YAVAŞ İLERLEME

Bakan Şimşek, temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyede olduğuna dikkat çekerken, hizmet sektöründeki enflasyon düşüşünün daha yavaş gerçekleştiğini belirtti. Bu durumun nedeni olarak geriye dönük fiyatlama davranışı kaynaklı katılığı gösterdi.

GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLER

Şimşek, önümüzdeki dönem için iyimser bir tablo çizdi. Özellikle 2024'ün ikinci yarısından itibaren başlayacak istikrar döneminde enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanacağını ve tek haneli rakamlara ulaşılacağını öngördüklerini açıkladı.

POLİTİKA KARARLILIĞI VURGUSU

Bakan, tüm ekonomi politikalarının fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Enflasyonun düşürülmesinin sadece hayat pahalılığı sorununu çözmekle kalmayacağını, aynı zamanda vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracağını vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.