Bakan Şimşek duyurdu: Borçlanma faiz oranları düşüyor

Bakan Şimşek duyurdu: Borçlanma faiz oranları düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düştüğünü açıklayarak, ülkemize olan yatırımcı ilgisinin arttığını ve CDS risk priminin gerilediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, borçlanma faiz oranlarının düştüğünü söyledi. Şimşek, bu olumlu gelişmenin ülkemize olan yatırımcı ilgisini artırdığını ve CDS risk primimizin gerilemeye devam ettiğini belirtti.

grtkdq6xaaacp7r.jpg

Şimşek, paylaşımında şunları ifade etti: "Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor. Azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizleri düşüyor. 2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi mart ayına kıyasla yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü."

Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinde makroekonomik göstergelerin daha da iyileşeceğini ve borçlanma maliyetlerinin düşüşünü sürdüreceğini vurguladı. Ayrıca, kamu maliyesindeki olumlu görünümün güçleneceğinin altını çizdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.