Bakan Işıkhan açıkladı: En borçlu belediye Ankara

Bakan Işıkhan açıkladı: En borçlu belediye Ankara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SGK’ya en fazla prim borcu olan belediyenin, 5 milyar 751 milyon TL ile Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Bakan Işıkhan, borç yükünün büyük kısmının Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ait olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, SGK'ya en fazla prim borcu olan beş belediyenin tamamı CHP yönetiminde. Işıkhan, “Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik. Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait,” dedi.

ABB'NİN BORCU 5 MİLYAR 751 MİLYON

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, SGK’ya olan prim borcu 5 milyar 751 milyon TL’ye yükseldi. Bakan Işıkhan, “Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır,” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, ayrıca CHP'li belediyelerin SGK’ya olan prim borçlarının toplam borcun yüzde 67,7’sini oluşturduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.