Bakan Göktaş'tan İkbal ve Ayşenur cinayetlerine ilişkin açıklama

Bakan Göktaş'tan İkbal ve Ayşenur cinayetlerine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih'te gerçekleşen korkunç cinayete ilişkin konuştu. Bakan Göktaş, "Kadınların yaşama, sağlık, güvenlik ve özgürlük haklarını ihlal eden şiddete karşı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Fatih'te geçtiğimiz gün iki korkunç cinayet meydana geldi. Katil Semih Çelik (19), Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vücut bütünlüklerini bozmak suretiyle katletti, ardından kendisini Edirnekapı surlarından aşağı atarak intihar etti.

Cinayete ilişkin birçok iddia ortaya atılırken, Semih Çelik'in poliste 3 suç kaydı olduğu da ortaya çıktı. Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde daha önce tedavi gördüğü kaydedilen katil Semih Çelik’in ağır psikolojik sorunları olduğu babası tarafından açıklandı.

5 kez psikolojik tedavi gören Çelik’in taburcu edilmesine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Öte yandan sosyal medyada yayılan ve geçmiş yıllara ait olduğu ileri sürülen bir video daha ortaya çıktı. Video da katil Semih Çelik'in İkbal Uzuner'i öldürmek istediğini itiraf ettiği görüntüler yer aldı.

"ŞİDDETE KARŞI DURUŞUMUZDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen etkinlikte korkunç cinayete ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin toplum üzerinde derin etkileri olduğunu ifade etti. Göktaş, hayatını kaybeden iki genç kız Ayşenur ve İkbal’in acısını dile getirerek, “Bu sorunla mücadelemizi sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda kararlılıkla sürdüreceğiz. Kadınların yaşama, sağlık, güvenlik ve özgürlük haklarını ihlal eden şiddete karşı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu, dünyada nadir bulunan bir hukuki düzenleme olarak yanımızda,” şeklinde konuştu.

Göktaş, 2021-2025 dönemini kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde beş ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet üzerinde çalıştıklarını belirterek, şiddet mağdurlarına yönelik koruyucu hizmetleri yaygınlaştıracaklarını ve şiddet uygulayanlara karşı önleyici hizmet modelleri geliştireceklerini vurguladı. “Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak ve bu cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla iş birliği içinde hareket edeceğiz. Şiddetle mücadele, sadece kadınları değil, geleceğimizi de etkiliyor. Bu karanlık gölgeyi kadınların üzerinden kaldırmak için birlikte çalışacağız” açıklamasında bulunan Bakan Göktaş, Ayşenur ve İkbal için Allah'tan rahmet dileyerek, kederli ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.