Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılık azalacak

Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılık azalacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azalacağını ve doğal gaz üretiminin iki katına çıkacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. 'Türkiye Buluşmaları' etkinlikleri kapsamında Balıkesir'e gelen Bayraktar, enerji üretiminde Balıkesir'in öneminden bahsetti.

HER GEÇEN GÜN ARTAN ÜRETİM

Konuşmasında, 'Balıkesir'in Türkiye'nin enerjisine enerji katan önemli şehirlerden' olduğunu belirten Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığını azaltacak adımları kararlılıkla atmaya devam ettiklerini belirtti.

1500 megavata yakın kurulu rüzgar kapasitesine sahip olan Balıkesir, Türkiye'nin enerjisinin yaklaşık yüzde 3,5'ini karşılıyor.

Petrol ve doğal gaz rezervlerine değinen Bayraktar, günlük 6 milyon metreküp doğal gaz üretimiyle, her geçen gün artan üretim sağladıklarını bildirdi.

'ÜRETİM 2 KATINA ÇIKACAK'

Sakarya Gaz Sahası'nda kullanılacak yeni doğal gaz platformunun gelecek hafta sonuna doğru ülkeye geleceği belirtilirken, bu platformun aktif hale gelmesiyle üretimin 2 katına çıkarılacağını bildirildi.

Bayraktar, Balıkesir'in bor madenindeki önemine değinerek, katma değerli madenciliğin önemli örneklerinden birinin Bandırma'daki bor tesisi olduğunu anlattı. Dünyada 4 milyon tonluk bor pazarı olduğu ve bunun 2,6 milyon tonluk satışın Türkiye tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Bordan çeşitli ürünlerin imal edildiğini anlatan Bayraktar şu sözleri ekledi:

Bunu bor karbüre dönüştürdüğümüzde, Bandırma'daki bu tesisimizde yaklaşık 1350 tonluk yıllık üretime ulaştığımızda, inşallah bu ürün artık tonu 500, 600, 700 dolar değil, çok daha fazla 20 bin doların, 30 bin doların, 35 bin doların üzerine çıkabilecek. Savunma sanayinin, imalat sanayinin birçok alanında kullanılabilecek çok daha katma değerli ürüne dönüşebilecek bir alan.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.