Bakan Açıkladı: Şehit ve Gazi Yakınları Kamuya Atanacak

Bakan Açıkladı: Şehit ve Gazi Yakınları Kamuya Atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gazilere bir ziyaret gerçekleştirdi. Gaziler tarafından karşılanan Göktaş’a, ziyareti sırasında çiçek takdim edildi. Göktaş, gazilerle bir süre sohbet ettikten sonra, bir gazinin bebeğini kucağına alarak sevdi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Göktaş, milletin gazilere olan minnettarlığını vurgulayarak, Bakanlık olarak gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

"Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık"

diyen Göktaş, şehit yakını ve gazilere yönelik hakların genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını da duyurdu. Ayrıca, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Göktaş, ziyaret sırasında gazilerin ve yakınlarının taleplerini dinlediklerini belirterek,

"Bu çalışmalarımızı da inşallah önümüzdeki süreçte tamamlayacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza sunduğumuz bir hak da kamuda atama. Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınını kamuda atadık. 19 Eylül Gaziler Günü. Biz de inşallah 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyoruz. İnşallah bu atama hayırlara vesile olur. Vatanı için canını feda eden, istikbalimiz için mücadele veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Onlara minnet borçluyuz."

Göktaş, ziyaret sırasında gazi ve yakınlarıyla sohbet ettiklerini, taleplerini dinlediklerini belirterek, "Her daim şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize sahip çıkmaya ve onların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.