Bağış için öncü olan Vitor Pereira kimdir?

Bağış için öncü olan Vitor Pereira kimdir?

Vitor Pereira’nın çalıştırdığı Brezilya’nın köklü kulübü Flamengo, ülkemizdeki depremzedeler için 30 Milyon TL bağış yaptı. Peki, Vitor Pereira kimdir?

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından, spor dünyasından da ülkemize destek yağıyor. İki kez kariyer yolu Türkiye’den geçen Vitor Pereira, depreme sessiz kalmadı. Portekizli hocanın öncülük ettiği kampanyaya Brezilya’nın Serie A takımlarından Flamengo, yöneticiler oyuncular ve teknik ekip toplamda 8 milyon Brezilya reali topladı. Bu meblağ yaklaşık olarak 30 milyon liraya denk gelmektedir. Peki, Vitor Pereira kimdir?

VİTOR PEREİRA KİMDİR?

Vítor Pereira, 26 Temmuz 1968’de Portekiz Espinho’da dünyaya gelmiştir. Sporting de Esphinho kulübünde futbolculuğa başlayan Pereira, 28 yaşında futbolu bırakmıştır. 2004 yılında teknik kariyere atılan Vitor Pereira, iki kez ülkemize gelerek 2015-2016 ve 2021 yılında Fenerbahçe’yi çalıştırmış olup sezonu tamamlamadan istifa etmiştir.

Ayrıca tecrübeli teknik adam, Porto, Olympiakos ve Corinthians gibi köklü kulüpleri de çalıştırmıştır. Şu an aktif olarak Brezilya’nın Serie A takımı Flamengo’nun teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.