Az hasarlı binaya girilir mi? Az hasarlı binada oturulur mu?

Az hasarlı binaya girilir mi? Az hasarlı binada oturulur mu?

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde binlerce yapı yerle bir oldu. Deprem sonrası hasar tespiti yapılan binaların bazılarının ise az hasarlı olduğu tespit edildi. Peki, Az hasarlı binaya girilir mi? Az hasarlı binada oturulur mu?

Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerin yankıları hala devam ediyor. Henüz Maraş depreminin acısını yaşarken, ardından Hatay’da dört dakika arayla meydana gelen iki deprem sonrası Türkiye bir kez daha şoka girdi. Bölgeye yardım çalışmaları devam ederken bir yandan da bakanlık yetkilileri bölgedeki yapılarda hasar tespit çalışması yapıyor. Tespit edilen binaların bazıları ağır hasarlı bazıları orta hasarlı bazıları ise az hasarlı olduğu belli olmaya başladı. İnsanlar da az hasarlı olan binalarla alakalı merak ettiklerini öğrenmeye çalışmaya başladı. Peki, Az hasarlı binaya girilir mi? Az hasarlı binada oturulur mu?

AZ HASARLI BİNADA OTURULUR MU?

Yapı denetim çalışmaları devam ederken birçok yapının ağır kusurlu olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı olarak belirlenen binalara ise acil yıkım kararı verildi. Orta hasarlı binaların ise devlet tarafından belirlenen 12 ay kadar süreyle onarılması söylenildi. Az hasarlı olarak belirlenmiş binalar ise depremzede vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

İnsanlar, az hasarlı binaya girilir mi? Az hasarlı binada oturulur mu? Gibi sorularla az hasarlı evlerde oturulabilecek minin peşine düştü. Bu sorunun cevabı, Hasarsız binalara girmek ve oturmak konusunda herhangi bir sakınca görünmüyor. Ancak deprem nedeniyle boyasında, sıvalarında ve duvarlarında ince çatlaklar oluşan ve sıvaları düşen binalar az hasarlı olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla uzmanlar bu şekilde görünen binalarda yani, az hasarlı binada oturmanın bir sakıncasının olmadığını söylüyor.

Bedirhan Şahin - gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum