AYM'den skandal karar! "Biji Serok Apo" sloganı ifade özgürlüğü sayıldı

AYM'den skandal karar! "Biji Serok Apo" sloganı ifade özgürlüğü sayıldı

Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza attı. Mahkeme tarafından "Biji Serok Apo" ve "PKK halktır halk burada" sloganları ifade özgürlüğü kapsamında sayıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen eylemlerde terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle ceza alan M.T.'nin başvurusunu değerlendirerek "ifade özgürlüğü" kararı verdi. Mahkeme, M.T.'ye 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

M.T., eylemler sırasında "Biji Serok Apo" ve "PKK halktır halk burada" sloganları attığı için Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis ve para cezasına çarptırılmıştı. Karar, Yargıtay tarafından onandıktan sonra M.T., 11 Şubat 2022'de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaparak "düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğini" ileri sürdü.

AYM'DEN SKANDAL KARAR!

AYM, M.T.'nin başvurusunu kabul ederek ihlal kararı verdi. Mahkeme, marş ve slogan yoluyla aktarılan görüşlerin başkaları tarafından değersiz, kışkırtıcı veya rahatsız edici olarak görülse bile ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.