Aydın'daki kağıt fabrikası yangını dördüncü gününde: Söndürme çalışmaları sürüyor

Aydın'daki kağıt fabrikası yangını dördüncü gününde: Söndürme çalışmaları sürüyor

Aydın'daki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz'da başlayan yangın, dört gündür devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, geniş bir alana yayılırken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz Cuma günü başlayan yangın, dördüncü gününde hala kontrol altına alınamadı. Yangın, rüzgarın etkisiyle yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alana yayıldı ve çevredeki fabrikaları da tehdit ediyor.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının başlangıcında atık kağıtların depolandığı açık alanda çıkan alevler, daha sonra ikinci depolama alanına sıçradı. Söndürme çalışmaları gündüz hem karadan hem de havadan yürütülürken, gece sadece kara araçlarıyla devam ediyor.

23 İLDEN EKİP GELDİ

Aydın Büyükşehir İtfaiye Dairesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve çeşitli resmi kurumlar ile özel firmaların yanı sıra, 23 ilden gelen ekipler yangınla mücadele ediyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şu an 54 iş makinesi, 80 itfaiye ve arazöz ile 290 personel görev yapıyor.

İLÇEYE KÜL YAĞIYOR

Yangının şiddetinin artmasıyla Söke ve çevresine kül yağmaya başladı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki diğer fabrikalar, yangının kendi tesislerine sıçramaması için sürekli olarak çatılarına su sıkarak önlem almaya çalışıyor.

MADDİ HASAR BÜYÜK

Yetkililer, yangının maddi hasarının oldukça büyük olduğunu belirtiyor. Söndürme çalışmalarının ne zaman sonuçlanacağına dair net bir bilgi verilmezken, bölgedeki ekiplerin yoğun çabaları devam ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.