Ayaş merkezin tuvalet ayıbı son buluyor
Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Akkaya’nın “Haydi; herkes görev başına” başlıklı yazısı, Ayaş Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye proje çalışması başlattı; Ayaş merkezin tuvalet ayıbı son buluyor.
Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Fatih Akkaya’nın “Haydi; herkes görev başına” başlıklı yazısı, Ayaş Belediyesi’ni harekete geçirdi.
AYIP SON BULUYOR
Her gün Ankara’dan binlerce kişinin ziyaret ettiği Ayaş’ın merkezindeki tuvalet eksikliği, yazarımızın yazısı üzerine gideriliyor. Ayaş Belediyesi, merkezdeki tarihi camilerdeki tuvalet eksikliğini gidermek için proje çalışması başlattı.
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE…
Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilçe çarşısının girişindeki Eski Cami ile çıkışındaki Şeyh Muhittin Camii’ne umuma açık tuvaletler yapım işi için harekete geçildi. Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle inşa edilecek tuvaletler için yer tespitleri yapılıyor, proje çizimleri gerçekleştiriliyor.
BU NASIL İŞ?
Yazarımız Fatih Akkaya, Ayaş merkezdeki tuvalet ayıbını 1 Ekim tarihinde yayınlanan “Haydi; herkes görev başına” başlıklı yazısında şöyle gündeme getirmişti:
“Ankara’dan insanlar buraya alış verişe geliyor, özellikle domates, dut, kiraz, kavun karpuz alıyor. Alış verişin dışında sırf Ayaş’ı, tarihi ahşap evlerini görmeye gelenler bile var. Yaz aylarında ilçe merkezi haftanın yedi günü hep kalabalık oluyor. Buraya kadar her şey çok güzel… Amma ve lakin… Böylesi bir yerde umuma açık tuvalet yok desem inanır mısınız bana? Camilerinde bile tuvalet yok. Bakın, bu merkezde iki adet tarihi cami bulunuyor. Biri girişteki Eski Cami, diğeri çıkıştaki Şeyh Muhittin Camii. Giriş çıkış deyince gözünüzün önünde uzun mesafeler oluşmasın. İkisinin arası 100-150 metre ya var ya yok. Her ikisi de ne gariptir ki tuvaletsiz. Duyduğumda inanamadım; Eski Cami’nin yanındaki taksici esnafıyla görüştüm “evet yok” dediler. “Neden” diye sordum, “Biz de bir anlam veremiyoruz” cevabını aldım. Esnaf “Şu 50 metre ilerideki Şeyh Muhittin Camii’nde de yok tuvalet” deyince, şaşkınlığım katbekat arttı.”
TUVALETSİZ CAMİ, TUVALETSİZ ÇARŞI OLUR MU HİÇ?
“İster alış veriş için olsun ister gezi; Ayaş’a gelen insanların yüzde 99’unun uğradığı yerdir burası. Abdest yenilemek isteyeceklerdir, tuvalete gitme ihtiyacı hissedeceklerdir. Bu durumda ne yapıyor bu insanlar; nereye gidiyor? Görüştüğüm çarşı esnafı, bir binanın altındaki izbe bir yeri gösterip, “Orada adı tuvalet olan bir yer var, orayı kullanıyorlar” dedi. Gidip baktım; dışa ürkütücü ama içi belki temizdir de insanlar gönül rahatlığıyla ihtiyaçlarını giderebiliyorlardır diye. Aman Allah’ım… İçerisi daha da beter… Abartısız söylüyorum; pislik içinde.”
BU NE HAL BEYLER?
“Şimdi buradan, dışarıdan ilçeye gelen insanları bu pislik yuvasına muhtaç eden Ayaş’ın saymakla bitmeyen kamu kurumlarının yetkililerine seslenmek istiyorum: Bu ne hal beyler? Bu sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Bir bana mı yakışıksız geldi, bir beni mi utandırdı bu hal?”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.