Avrupa ve Dünya şampiyonu millilerimizin tercihi Kırşehir oldu

Avrupa ve Dünya şampiyonu millilerimizin tercihi Kırşehir oldu

Avrupa ve dünya şampiyonu millilerimizin şimdi ki hedefi Balkanlar kupası. Ampute Futbol Milli Takımımız, Balkan Şampiyonası'nın hazırlıkları için Kırşehir'i tercih etti.

2003 yılında kurulan ve 2017, 2021 ve 2024 yıllarında Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu olan millilerimiz, 2022’de de İstanbul'da düzenlenen turnuvada birinciliği elde ederek dünya şampiyonu olmuştu. Ampute Futbol Milli Takımımızın şimdiki hedefi Balkanlar Kupası. Millilerimiz Balkan Şampiyonası'nın hazırlıklarına Kırşehir'de başladı.

GÖSTERİ MAÇI DÜZENLEDİ

2 gün önce Kırşehir'e gelen millilerimiz, antrenmanlara başladı. Balkan Şampiyonası öncesi 15 Ekim'e kadar Kırşehir'de kamp yapacak olan Ampute Futbol Milli takımı, 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Stadı’nda gösteri maçı düzenledi. Ampute Futbol Milli Takımı'nı izleyen öğrenci ve vatandaşlar, ay-yıldızlı oyunculara sevgi gösterisinde bulundu.

ampute-kirsehir.jpg

BALKAN KUPAMIZ EKSİK

Takım kaptanı Halil İbrahim Esen, şunları kaydetti: "15-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'na burada hazırlanıyoruz. Avrupa şampiyonluğu ve dünya kupamız var. Müzemizde eksik olan balkan kupasını da alıp müzemize yerleştirmek istiyoruz. Onun için hocalarımız eşliğinde çok sıkı çalışıyoruz. Umarım kupayı alıp tekrardan Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Konuşulması gereken daha önemli konular var aslında. Ülkemizde kadın cinayetleri toplumsal bir yara. Umarım tekrar ülkemize döndüğümüzde kadın cinayetlerinin olmadığı, kız çocuklarının öldürülmediği, taciz ve tecavüzlerin olmadığı bir Türkiye ile karşılaşırız. İnşallah kupayı tekrardan ülkemize getirip coşkulu bir şekilde kutlarız."

ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYORUZ

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz de, inşallah ilk Balkan Şampiyonası’nda şampiyon olacaklarını belirterek “Çok güzel çalışıyoruz. Çocuklarımıza çok yükleniyoruz ama yılmadan onlar bizden daha fazla istekli. Bütün bu isteklerin sonucu şampiyonluk olacak. Biz dünya ve Avrupa şampiyonuyuz. Biz kulüpler düzeyinde şampiyonlar ligi şampiyonuyuz. Türkiye bu alanda çok büyük mesafeler katetti son 20 yılda. Dolayısıyla biz bu ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Şampiyon gidip şampiyon gelmek istiyoruz" dedi.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.