Atsu’nun ailesi Hatay’a geldi

Atsu’nun ailesi Hatay’a geldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından Süper Lig ekibi Hatayspor'un oyuncusu Christian Atsu enkaz altında kalmıştı. Ganalı oyuncunun ailesi ve arkadaşları Hatay'a geldi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu enkaz altında kalmıştı. Atsu'nun yakın arkadaşları ve aile üyeleri de dün itibariyle Hatay'a geldi.

adsiz-tasarim-3.jpg

GANA HÜKÜMETİNE ÇAĞRI YAPILDI

Enkaz çalışmalarını yakından takip eden Atsu ailesi, gelecek olumlu bir haberi beklerken, İnsan hakları ve yardım kuruluşu olarak ülkede hizmet veren Crime Check Foundation, Gana hükümetine bir çağrıda bulundu ve milli futbolcunun Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına hükümetin katılmasını talep etti. Atsu’nun eski takım arkadaşları ve ülkesi Gana’nın önde gelen futbolcuları da Atsu hakkında açıklamalarda bulundu.

adsiz-tasarim-4.jpg

ESSİEN, AYEW VE SONİ’DEN ATSU MESAJI

Hala kendisine ulaşılamayan Ganalı futbolcuyla ilgili Chelsea'de beraber top koşturduğu eski futbolcu Michael Essien, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşım Christian Atsu'nun hayatta olduğunu umuyor ve dua ediyorum. Kalbim, başta bu trajedinin kurbanlarının aileleri olmak üzere tüm Türkiye ve Suriye halklarıyla birlikte" dedi. Bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Gana Milli Takımı kaptanı Andre Ayew, yakın arkadaşı olduğunu belirttiği Christian Atsu'nun durumundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayew, "Tüm Gana kendisinin iyi olması için dua ediyor" açıklamasını yaptı.

Hataysporlu futbolculardan Kevin Soni ise deprem gecesinde Christian Atsu ile telefonda görüştüğünü ifade etti. Christian Atsu ile telefonda konuşan son kişi olduğunu belirten Kevin Soni, "Christian Atsu ile telefonda konuşuyordum. Pazar günü frikik golü atmıştı ve ona iyi oynadığını ve performansını beğendiğini söylemiştim. Ama bunun son konuşmamız olduğunu bilmiyordum. İki saat sonra başka bir haber alamadım. Bana arkadaşımın ölmüş olabileceği söylendi, bu seni çıldırtmaya yeter. Kesinlikle onunla telefonda konuşan son kişi benim. Bunu söylemekten gurur duymuyorum ama sağ salim buluruz inşallah. Bunun için her gün dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.