ATM’lerde yeni yılda yeni dönem başlayacak…

ATM’lerde yeni yılda yeni dönem başlayacak…

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, 2025 yılında bankaların yeni bir uygulamaya geçeceğini öne sürdü.

Ekonomist Şenol Babuşcu, 2025 yılında bankaların ATM'lerle ilgili yeni planlarını açıkladı.

Babuşcu'nun verdiği bilgilere göre, nakit işlemlerinde önemli bir değişim bekleniyor. Özellikle düşük değerli banknotların ATM'lerden kaldırılması, nakit kullanımında köklü bir dönüşümün işareti olarak görülüyor.

Küçük Değerli Banknotlar Tarihe Karışıyor

Enflasyonun etkisiyle Türk Lirası'nın alım gücü azalırken, 10, 20 ve 50 liralık banknotların dolaşımdaki kullanımında ciddi bir düşüş yaşandı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, bu gelişmeler doğrultusunda bankaların ATM'lerinde artık küçük banknotlara yer vermediğini belirtti. Şu an ATM'lerde sadece 100 ve 200 liralık banknotlar bulunuyor.

2025'te Sadece 200 Liralık Banknotlar Olacak

Babuşcu'nun öngörüsüne göre, 2025 itibarıyla ATM'lerden 100 liralık banknotlar da çekilecek ve yalnızca 200 liralık banknotlar kalacak. Bu durum, nakit işlemlerde önemli bir değişime neden olacak ve küçük tutarlı işlemleri zorlaştırabilir.

Babuşcu, enflasyon ve dövizdeki dalgalanmaların Türk Lirası’nın günlük kullanımını olumsuz etkilediğini vurgularken, bu dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Nakit işlemlerindeki bu değişiklik, dijital ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasını hızlandırabilir.


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.