Atatürk nerede öldü? Atatürk nasıl öldü? Atatürk kaç yaşında öldü?

Atatürk nerede öldü? Atatürk nasıl öldü? Atatürk kaç yaşında öldü?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve düşünceleri, bugün hala Türk milletine ışık olurken onun yokluğu herkesi derinden üzüyor. İnsanlar, Atatürk nerede öldü? Atatürk nasıl öldü? Atatürk kaç yaşında öldü? Sorularıyla onu her daim araştırıyor.

1938 yılının Kasım ayında gerçekleşen olay, bugün hala dillerden düşmüyor ve Atatürk, sadece 10 Kasım günleri değil her daim anılıyor. Son günlerde de Türk halkı Atatürk hakkında bazı soruları merak ediyor. Peki, Atatürk nerede öldü? Atatürk nasıl öldü? Atatürk kaç yaşında öldü? İşte detaylar:

haber-ici-1.jpg

ATATÜRK NEREDE ÖLDÜ?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hastalığının yoğunlaştığı evrelerde İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda dinlenmeye çekilmişti. Hastalığı iyice ağırlaşıp durumu kötüleşmeye başladığında ise saraydaki odasında sürekli yatar halde kaldı. Günden güne durumunun kötüleşmesi ile beraber, Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında, yatağında iken hayata gözlerini yumdu.

haber-ici-2-001.jpg

ATATÜRK NASIL ÖLDÜ?

Atatürk’ün vefatının sebebinin ilk yıllardan beridir Siroz hastalığı yüzünden olduğu söylenir. Hatta Gazi Ata’nın hayatını kaybetmesinin öncesinde yaveri Salih Bozok'a şöyle söylediği bilinir: "Ben öleceğim Salih, çünkü benim hastalığım siroz. Okudum, tetkik ettim, siroz insanı muhakkak öldürür. Ama hastalığım daha önce tüm ayrıntılarıyla bana anlatılsaydı, o zaman bu işin başında önlemini alırdım."
10 Kasım 1938'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuman Atatürk'e ölümünden yaklaşık bir sene önce siroz hastalığı teşhisi kondu.

haber-ici-3-001.jpg

ATATÜRK KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Hayatının çocukluk yılları dâhil gençlik ve yetişkinlik dönemleri cephe ve savaşlarda geçen Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla Cumhurbaşkanı olmuş ve devleti idare etmeye başlamıştı. Yaşamının henüz genç olarak ifade edilebilecek bir döneminde Siroz hastalığına yakalanan Gazi Mustafa Kemal, 57 yaşında iken yaşamını kaybetti.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.