Aski su kartı yükleme noktaları, ASKİ su kartlarına nasıl para yüklenir?

Aski su kartı yükleme noktaları, ASKİ su kartlarına nasıl para yüklenir?

İlk olarak 1994 yılında araştırma çalışmalarına başlanan asıl adı “Akıllı Su Sayacı Sistemi” (kartlı sayaç) 1997’den beri Ankaralıların hizmetinde. Peki, Aski su kartı yükleme noktaları, ASKİ su kartlarına nasıl para yüklenir?

KARTLI SAYAÇ NEDİR?

Başkent Ankara’da 1997 yılından beri faturalı tarifenin yanında kartlı su sayacı sistemi de kullanılıyor. Abonenin satın aldığı kadar su kullanabildiği bu sistem, vatandaşlara oldukça kolaylık sağlıyor. Ön ödemeli su satın alınan bu sistemde Ankara halkının zamlardan etkilenmemesi planlanırken, bugün hala birçok Ankaralı su kartını kullanıyor. Hal böyleyken Aski su kartı yükleme noktaları oldukça merak edilen konular arasında. Aski, su kartı yükleme noktaları konusunda farklı alternatifler sunmuş durumda. Bunlar;

• ASKİ bölge müdürlüklerinde ya da sumatiklerinden su kartı dolumu yapabiliyor.
• Anlaşmalı bankalar ve PTT aracılığı ile su kartına dolum yapılabiliyor.

Peki, Aski su kartı yükleme noktaları, ASKİ su kartlarına nasıl para yüklenir? Tüm detaylar haberimizde:

SUMATİKLERDE ASKİ KARTA SU NASIL YÜKLENİR?

Sumatikten para yüklemek için önce kart girişi sağlanır. Ardından ekranda görünen “ASKİ Kart Yükleme” butonuna basılır. Gelen iki uyarı yazısı dikkatlice okunduktan sonra yüklenmek istenilen tutar para haznesinden sumatiğe sokulur. Bu işlemlerin ardından ASKİ su kartına sumatikten para yüklenmiş olur. Ankara genelinde sumatik kiosların adresi için tıklayın.

aski-kartli-su-sayaclari.jpg

ASKİ SU KARTI YÜKLEME SUMATİK NOKTALARI NERELERDE?

Aski su kartı yükleme noktaları, büyükşehir belediyesi ve ASKİ tarafından oldukça çeşitli alanlara yayılmış durumda. İnsanlar hem ASKİ bölge müdürlüklerinde hem de ilçelerde belirli noktalara yerleştirilen sumatiklerle ödeme yapabiliyor. İşte Aski su kartı yükleme yapılan Aski bölge müdürlükleri adresleri için tıklayın.

ASKİ SU KARTLARI PTT’DE DE DOLUYOR

ASKİ, vatandaşların su kartlarına yükleme yapabilmesi için sumatiklerin, bankaların ve su yükleme bölge müdürlüklerinin yanı sıra PTT aracılığı ile de yükleme kolaylığı sağladı. Aski su kartlarına, su yüklemeleri Ankara’da ki tüm PTT veznelerinden yapılabiliyor. Ankaralı vatandaşların dikkat etmesi ve bilmesi gereken konu, PTT ATM’leri su kartlarına yükleme işlemi gerçekleştirmiyor. Vatandaşlar, PTT’lerin içerisinde sıra numarası alarak vezneden işlem yapabiliyor.

KARTLI SU ABONELİK METREKÜP ÜCRETLERİ NE KADAR? KARTLI ABONE İLE NORMAL ABONE ÜCRETİ ARASINDA FARK VAR MI?

ASKİ kartlı su sayaçları kullanan aboneler, "faturalı aboneliklerle fiyat farkı var mı?" sorusunu merak ediyor. Bu sorunun cevabı: ASKİ, kartlı su sayaçları ile mekanik sayaçlar arasında fiyatlandırma farkı uygulamıyor. Mekanik sayaçlarda kullanılan metreküpe göre fatura kesilirken, kartlı su sayaçlarında ise fiyatı belirlenmiş olan metreküp ücreti üzerinden satış gerçekleştiriliyor. Merak edilenlerin başında gelen, kullanılan metreküp ve fiyatlandırma listesi ise aşağıdaki gibidir:

ASKİ SU KARTINA İNTERNETTEN ONLİNE ÖDEME YAPILIR MI?

İnternette bazı sayfalarda ASKİ su kartına online olarak ödeme yapılabilir deniliyor. ASKİ’nin kendi internet sitesinde bile cevaplandırılmayan bu soru işareti konu vatandaşın aklını karıştırmaya devam ediyor. Aski su kartı yükleme noktaları konusunda insanlara yanlış bilgi veriliyor. Doğru olan bilgi, ASKİ su kartına online para yükleme işlemi yapılamaz.

Bizzat ASKİ yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre su kartına para yüklemek için Aski su kartı yükleme noktalarından birine gidilerek yükleme gerçekleştiriliyor. Mantık olarak düşünüldüğünde, manyetik bir okuyucu, herhangi bir numarası ve şifresi olmayan karta zaten online yükleme yapılamaz.

44545345.jpg

KONUT ABONELERİ SU METREKÜP FİYATLARI

0-15 metreküp arası 15,02 TL
16-30 metreküp arası 20,42 TL
30 metreküp üzeri ise 26,36 TL

KARTLI SU SAYAÇTAN FATURALIYA GEÇİŞ NASIL YAPILIR?

Kartlı su sayacı sistemini kullanan Ankaralı vatandaşlar beklenmedik anlarda suyun kesilmesi şikâyetiyle mekanik sayaca yani faturalı sayaca geçiş yapmak isteyebiliyor. Peki, kartlı su sayaçtan faturalıya geçiş nasıl yapılır? Aboneliklerini faturalı sayaca dönüştürmek isteyen vatandaşlar “www.aski.gov.tr” adresinden detaylı bilgi alabilirken, değiştirmek isteyen vatandaşların ASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekiyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.