ASKİ göreve: Şebeke suyu bağlanmayan vatandaşlar tankerle su taşıyor

ASKİ göreve: Şebeke suyu bağlanmayan vatandaşlar tankerle su taşıyor

2024 Türkiye’sinin Başkentinde vatandaşlar şebeke suyu bağlanmadığı için tankerle su taşıyor. Ayaş Şeyhmuhittin Mahallesi’ndeki Güzelyurt Evleri’nin su sorunu kronikleşti. Mahalle sakinleri Ankara Büyükşehir ve ASKİ'den acil çözüm bekliyor.

Ulus gazetesinin haberine göre, Ankara’nın çevre ilçelerinden Ayaş’a bağlı Şeyhmuhittin Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Güzelyurt Evleri’nin sakinleri, şebeke suları bağlanmadığı için tankerle su taşıyor. 2024 Türkiye’sinin Başkentinde yaşanan bu ayıp son derece yakışıksız bulunurken, ilgili kurumlar olan Ankara Büyükşehir ve ASKİ’den sorumluluklarını ivedilikle yerine getirmesi bekleniyor.

İMARLI RUHSATLI

İmarlı ruhsatlı Güzelyurt Evleri’nin elektrik ve doğalgazı varken, alt yapısı hazır olan şebeke suyu ise bulunmuyor. 1 yılı aşkın bir süredir ASKİ’nin sorumluluğunu yerine getirmesini bekleyen mahalleli, su ihtiyacını tankerler aracılığıyla dışarıdan karşılıyor.

ayas-guzelyurt-evleri.jpg

TANKERLE SU TAŞIMA UTANDIRIYOR, YAKIŞIK ALMIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay’a seslenen Ayaş Güzelyurt Evleri sakinleri şunları söylüyor: “İmarlı ruhsatlı, dayalı döşeli evlerimizde şebeke suyu olmadığı için doğru düzgün yaşayamıyoruz, büyük zorluk çekiyoruz. 1 yılı aşkın bir süredir ASKİ’den şebeke suyu bekliyoruz. İmarımız var, iskanımız var, dolayısıyla Büyükşehir ve ASKİ şebeke suyumuzu sağlamakla yükümlü. Ama olmuyor. Enerjisa elektriği çekti, Başkentgaz doğalgazı çekti, ASKİ bir türlü şebeke suyunu sağlayamadı. ASKİ’yle görüştüğümüzde ‘su ulaştırmak için çalışıyoruz’ deniliyor. Ama bu çalışma bir türlü sonuçlanmadı. İşlerin çok yavaş ilerlediği düşüncesi oluşmaya başladı bizlerde. 2024 Türkiye’sinin Başkentinde evlerimize tankerle su taşımamız utandırıyor, yakışık almıyor. Ankara Büyükşehir ve ASKİ’den hızlıca su bekliyoruz. Lütfen sesimiz duyulsun.”

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.