Asansör İstanbul 2023 nerede, ne zaman yapılacak?

Asansör İstanbul 2023 nerede, ne zaman yapılacak?

Asansör İstanbul 2023 alanında dünyanın en büyük markalarını bir araya getirecek ve en yeni, en inovatif ürünlerin sergilenmesini sağlayacak. Peki, Asansör İstanbul 2023 nerede, ne zaman yapılacak?

Konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine kadar tüm yeniliklerin sergileneceği Asansör İstanbul 2023 nerede, ne zaman yapılacak? İşte Asansör Fuarı hakkında tüm detaylar:

Asansör İstanbul fuarından asansör malzemeleri

ASANSÖR İSTANBUL 2023 NE ZAMAN NEREDE YAPILACAK?

Asansör sektörü liderlerinin bir araya geleceği, son teknoloji asansör ve yürüyen merdiven teknolojisinin sergileneceği Asansör Fuarı, İstanbul’da organize edilecek. Alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan Asansör İstanbul 2023, Tarsus Türkiye tarafından AYSAD’ın desteğiyle 09-12 Mart tarihlerinde TÜYAP’ta düzenlenecek. Fuarda, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine kadar dikey ulaşım teknolojileri ile yürüyen merdiven ve yollara ilişkin tüm yenilikler bir arada olacak. 09 – 12 Mart 2023 tarihlerinde Tüyap’ta düzenlenecek olan Asansör İstanbul’da, en yeni ve inovatif ürünlerin yanı sıra asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin geleceği sergilenecek.

Asansör Fuarından kareler

ASANSÖR İSTANBUL 2023’E KİMLER KATILACAK?

Tarsus Türkiye tarafından, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği'nin (AYSAD) desteğiyle düzenlenen Asansör İstanbul 2023, 9-12 Mart tarihlerinde 18. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Asansör İstanbul 2023 fuarı ulusal ve uluslararası markaları bir araya getirirken, Müteahhitlik ve İnşaat Firmaları, Kooperatifler, Apartman Yöneticileri, Bina Sahipleri, Asansör Kullanıcıları, Proje, Mimarlık, Mühendislik ve Danışmanlık Firmaları, Belgelendirme Kuruluşları, Asansör Montaj, Taahhüt ve Bakım Firmaları, Asansör Aksam Üreticileri, Asansör Aksam Tedarikçileri, Kamu Kuruluşları, Akademisyenler, STK’lar, Basın Yayın Kuruluşları, Balkanlar, BDT Ülkeleri, Orta Doğu, Amerika, Asya Pasifik Ülkeleri, Orta-Batı Avrupa ve Kuzey Afrika’dan Gelen Alım Heyetleri bu dev fuarda yer alacaklar.

Asansör İstanbul 2023'ü anlatmak için asansör fotoğrafı

358 MİLYON DOLAR DIŞ TİCARET HACMİNE SAHİP

Asansör İstanbul 2023 fuarında katılımcılar; Tahrik Sistemleri, Kumanda - Sinyalizasyon Sistemleri, Kabinler, Kapılar, Ray & Aksesuarları, Kabin ve Karşı Ağırlık Karkaslar, Askı Halatları & Dengeleme Sistemleri, İşaret ve Etiketler, Konut ve Ticari Bina Asansörleri, Danışmanlık Kuruluşları gibi hizmetlerden faydalanabilecekler. Geçtiğimiz sene 17.’si gerçekleştirilen Uluslararası Asansör İstanbul’un yabancı ziyaretçi sayısında %16 artış gerçekleşmiş, 345 katılımcı firmanın yer aldığı Asansör İstanbul 2022’yi, 6.672’si yabancı ziyaretçi olmak üzere, toplam 22.348 profesyonel ziyaret etmişti. 2022 yılındaki ilk büyük küresel buluşma olan fuara 30 ülkeden 400 firma katılım sağlamıştı.

Asansör İstanbul fuarında yer alacak malzemeler

Dünya asansör endüstrisinin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Sanayi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 2021 Asansör Sektör Raporu’na göre, ülkemizde aktif halde 800 bin asansör bulunurken, 3 binin üzerinde firmanın 32 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiği sektörün yıllık cirosu ise 2-3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Sektör, 2020 yılını ise 245,5 milyon dolar ihracatla kapatmıştı. Mart ayındaki fuarla birlikte dünya ihracat liginde üst sıralara çıkılmak isteniyor. Türkiye Asansör Sektörü şu anda 358 milyon dolar dış ticaret hacmine sahip bulunuyor.

Asansör fuarlarında sergilenen tuşlar

KAPILARINI İLK KEZ 1992’DE AÇMIŞTI

Dünya asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin global düzeydeki fuarı Asansör İstanbul, ilk kez 1992 yılında düzenlenmişti. Pandemi döneminde ara verilen fuarın bu sene 18’inci si düzenlenecek. Türkiye'den ve dünyadan 30.000 nitelikli alıcıyı bir araya getiren ve iki yılda bir 30 ülkeden 400 katılımcı firmaya sunan Asansör İstanbul, alanında dünyanın üç büyüğünden birisi olarak ön plana çıkıyor. Dünya asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin global düzeydeki ilk yüz yüze ticaret buluşması olacak Asansör İstanbul 2023 hakkında detaylı bilgi için www.asansoristanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Asansör fuarından bir görüntü

4 RENKTE ETİKET VERİLİYOR

Bakanlıkça yayınlanan yönetmelik doğrultusunda, uzman kuruluşlarca, kullanımda olan asansörlerin düzenli olarak periyodik kontrolleri yapılıyor. Bu kontroller sonrasında ise kullanım açısından herhangi bir risk taşımayan asansörlere “yeşil etiket”, hafif riskli olanlara “mavi etiket”, kabul edilebilir risk seviyesinde bulunanlara “sarı etiket”, kullanımı can ve mal güvenliği açısından yüksek riskli olan ve kesinlikle kullanılmaması gereken asansörlere ise “kırmızı etiket” iliştiriliyor. 592.230 adet asansörün periyodik kontrolü yapılırken, 235.968 adet asansöre (%40) kırmızı etiket, 48.802 adet asansöre (%8) sarı etiket, 205.673 adet asansöre (%35) mavi etiket ve 101.787 adet asansöre de (%17) yeşil etiket iliştirildi. Neredeyse her iki asansörden birisinin yüksek riskli olduğu Türkiye’de, asansör güvenliğine yönelik en yeni teknolojiler de Asansör İstanbul 2023’de ziyaretçilerle buluşacak.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.