Artık görme engelliler de fotoğraf çekebilecek

Artık görme engelliler de fotoğraf çekebilecek

Sony, görme engelliler için fotoğraf makinesi yaptı. Görme engellilerinde fotoğrafçılık hobisini özgürce deneyimleyebilmeleri için Japonya teknoloji devi Sony, özel bir kamera üretti.

Sony, kamera konusunda en iyi şirketler arasında yer alıyor. Birçok fotoğrafçının tercihleri arasında yer alan Sony, daha önce fotoğrafçılık hobisinin tadını çıkaramayan görme engelliler için özel ürettiği fotoğraf makinesini tanıttı. DSC-HX99 RNV model numarasına sahip olan kamera, görme engelliler için tasarlanmış bir kamera kiti olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, bu kamera görme engelli kişilere neler sunuyor? Gelin birlikte bakalım.

hbr.jpg

SADECE FOTOĞRAF ÇEKMİYOR

Sony, görme engellilere yönelik geliştirdiği model, dünyada bir ilk olarak görücüye çıktı. Kamera kullanıcılara sadece fotoğraf çekme özelliğini vermiyor. Bunun yanında yüz ifadelerini seçebilme işaretleri okuyabilme özelliklerini de kullanıcılara sunarak görme engellilerin işlerinde rahatlık sağlıyor.

haber-001.jpg

2018 yılında tanıtılan Cybershot DSC-HX99 modelini temel alan kamera, 18MP arka aydınlatmalı bir sensör kullanırken Sony, entegre görüntü sabitlemeye de yer veriyor. Ayrıca 24mm-720mm zoom lensi de bu kamerada mevcut mevcut. Sony, DSC-HX99 RNV modeli ise 600 dolar seviyesinden müşterilerine satacak.

Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi göz sorunları yaşayan bazı kişilerin fotoğrafçılıklarını rahat yapabilmelerini sağlayacak olan DSC-HX99 RNV hakkında konuşan QD Laser’in başkanı ve CEO’su Dr. Mitsuru Sugawara, “Retissa Neoviewer’in lazer retina projeksiyonu dünyada ilk kez pratik kullanıma sunulan tamamen yeni bir teknoloji” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.