Ardahan’da hava eksi 15,6 dereceyi gördü

Ardahan’da hava eksi 15,6 dereceyi gördü

Kar yağışlarının da etkisiyle Ardahan soğuk havanın etkisine girdi. Ardahan Göle’de ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 15,6 dereceye kadar düşmesiyle Kura Nehri’nin kıyıları buz tuttu.

Ardahan Göle’den doğan ve kent merkezinden geçerek Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri'nin yüzeyinin kıyı bölümleri, soğuk hava sebebiyle buz tuttu. Geçen yıllara göre daha geç donan Kura Nehri'nin etrafında kırağıyla güzel manzaralar da oluştu. İlçe merkezinde de çatılarda buz sarkıtları oluştu.

1.jpg

Ardahan merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altında 13 derece ölçülürken, ilçelerinde yine sıfırın altında olmak üzere Göle'nin Yavuzlar Köyü'nde 15,6, Hanak'ta 7,7, Çıldır'da 9,5, Damal'da 8,5 ve Posof'ta 3,8 derece olarak belirlendi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.