Arda Turan Kimdir? Arda Turan Nereli Ve Kaç Yaşında?

Arda Turan Kimdir? Arda Turan Nereli Ve Kaç Yaşında?

Arda Turan Kimdir? Arda Turan Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Arda Turan Kimdir? Arda Turan Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Arda Turan Kimdir?

Arda Turan, 30 Ocak 1987 tarihinde Bayrampaşa, İstanbul'da doğmuş olan Türk eski profesyonel futbolcudur. Orta saha pozisyonunda görev alırken zaman zaman kanat oyuncusu olarak da oynamıştır. Kariyeri boyunca hem milli takım hem de kulüp düzeyinde önemli başarılar elde etmiştir.

Kulüp Kariyeri:
Arda Turan, futbol kariyerine Galatasaray altyapısında başlamıştır. 2005 yılında Galatasaray A takımına yükselmiş ve burada büyük bir çıkış yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir. Galatasaray ile Süper Lig ve Türkiye Kupası gibi önemli başarılar elde etmiştir. 2011 yılında La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'e transfer olmuş ve bu kulüpte büyük bir başarı yaşamıştır. Atletico Madrid ile La Liga, Copa del Rey ve UEFA Avrupa Ligi zaferleri yaşamıştır.

2015 yılında ise İspanyol devi Barcelona'ya transfer olmuş ve Barcelona formasıyla birçok kupa kazanma fırsatı bulmuştur. Barcelona ile La Liga, Copa del Rey ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi büyük turnuvaları kazanma başarısını göstermiştir.

Milli Takım Kariyeri:
Arda Turan, Türkiye milli futbol takımının önemli oyuncularından biri olmuştur. Milli takımla birçok önemli turnuvada yer almış ve takımın kaptanlığını yapmıştır. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkma başarısı yaşayan Türkiye'nin kadrosunda yer almıştır. Ayrıca 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da yarı finale yükselen Türkiye'nin kaptanı olarak görev yapmıştır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.