Arap Ligi'nden Türkiye daveti

Arap Ligi'nden Türkiye daveti

Türkiye, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'ne 13 yıl aradan sonra ilk kez katılacak. Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil edecek.

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak.

Arap Birliği 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanacak. Türkiye bölge ülkeleri ile gelişen ilişkileri ve bölgesel etkinliği nedeniyle toplantıya 2011 yılından sonra ilk kez katılım gösterecek.

HAKAN FİDAN TEMSİL EDECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Türkiye-Arap Birliği ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzere bölgesel meselelere değineceği ifade edildi.

ARAP BİRLİĞİ İLE YAKINLAŞMA

Arap Birliği ile Hakan Fidan, 13-14 Ekim 2023'de Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile görüştü. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Hossam Zaki, 28 Şubat 2024 tarihinde Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı.
Diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin Arap Birliği ile ilişkilerinin 2003'ten itibaren gelişmeye başladığını belirtirken 'Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Arap Ligi Genel Sekreterliği Arasında Mutabakat Muhtırası' imzalandığını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.