Aranan şahıslara “Çember” sürprizi: Binlerce kişi yakalandı

Aranan şahıslara “Çember” sürprizi: Binlerce kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "Çember-22" operasyonlarında 3 bin 126 aranan şahsın yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak yürütüldü.

Türkiye genelinde son beş gün içerisinde gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyon dalgası, binlerce aranan şahsın yakalanmasıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çember-22" adı verilen bu operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

SUÇ DOSYASINDA YOK YOK

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar kapsamında çeşitli suçlardan aranan 3 bin 126 kişi yakalandı. Bu kişiler, yol kontrolleri, ev ve işyeri baskınları ile kimlik kontrollerinde tespit edilerek adalete teslim edildi. Yakalanan şüpheliler arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, uyuşturucu suçları ile kaçakçılık ve organize suçlardan aranan kişiler bulunuyor.

EN ÇOK HIRSIZLIKTAN

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin suç dağılımı şöyle: Hırsızlıktan 497, dolandırıcılıktan 199, yağmadan 87, adam öldürmeden 65, cinsel suçlardan 92, narkotik suçlarından 561, kaçakçılık ve organize suçlardan 281 kişi. Ayrıca, diğer çeşitli suçlardan aranan kişiler de yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların amacını ve kararlılıklarını vurgulayarak, "Aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.