Arama kurtarma çalışmaları bitti mi? Hangi şehirlerde arama kurtarma var?

Arama kurtarma çalışmaları bitti mi? Hangi şehirlerde arama kurtarma var?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Dünyanın çeşitli ülkelerinin de desteği ile arama kurtarma çalışmaları başlamıştı. Peki, Arama kurtarma çalışmaları bitti mi?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle beraber 10 ilde binlerce vatandaşımız tonlarca ağırlıktaki enkaz altında kalmıştı. Hemen başlayan arama kurtarma faaliyetlerine dünyanın birçok ülkesi de yardımda bulundu.

Arama kurtarma ekibinin fotoğrafı

Yüzlerce vatandaşımız sağ olarak kurtarılırken maalesef bazı vatandaşlarımızın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Depremin ardından iki hafta gibi uzun bir süre geçmişken arama kurtarma faaliyetlerinin devam edip etmediği ise vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Arama kurtarma çalışmaları bitti mi? Hangi şehirlerde arama kurtarma var? Tüm detaylar haberimizde:

Arama Kurtarma Ekibi

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BİTTİ Mİ?

Kahramanmaraş merkezli depremlerle beraber enkaz altında kalmış vatandaşların kurtarılması için canla başla çalışılıyordu. İlk etapta deprem sonrası etki bakımından diğer illere göre az etkilenen Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmaları sona ermiş ve oradaki ekipler diğer şehirlere yönlendirilmişti. Son bildirilen habere göre; Kahramanmaraş ve Hatay illeri haricinde diğer şehirler olan Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Malatya’da yapılan incelemelerle beraber arama kurtarma faaliyetlerinde sona gelindi.

Enkazdan kurtarılan depremzede fotoğrafı

HATAY VE KAHRAMANMARAŞ’TA HALA DEVAM EDİYOR

Diğer sekiz şehir olan Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Malatya’da çalışmaların bitmesiyle beraber gözler tamamen Kahramanmaraş ve Hatay’a çevrildi. Bu iki şehirde bir umut hala devam eden çalışmalarda yeni gelişecek olan mucizeler beklenmeye devam ediyor. En son depremin 278. Saatinde Maraş ve Hatay’dan gelen mucize haberleri umutları biraz daha yeşertse de artık insanlar tükenme noktasına gelmiş durumda. Ancak içerde olan son can sağ olarak kurtarılana dek çalışmaların devam edeceğini belirten yetkililer, canla başla çalışmaya devam ediyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.