Araçlara getirilen ek vergiye karşı hamle

Araçlara getirilen ek vergiye karşı hamle

MG’nin Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, Çin menşeili araçlara getirilen yüzde 40 ilave vergiye ilişkin yaptığı açıklamada üretim çalışmalarını hızlandıracaklarını ve fiyatları dengelemeye çalışacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamayla Çin menşeili araçlardan yüzde 40 ilave gümrük vergisi alınacak.

İlk olarak Mart 2023'te elektrikli araçlara getirilen yüzde 40'lık ilave gümrük vergisi, 8 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan yeni kararla, içten yanmalı ve hibrit binek otomobiller için de geçerli olacak.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan MG’nin Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, Sanayi Bakanlığı ile yapılan işbirliğini hatırlattı. Dağtekin, Türkiye'de üretim tesisleri kurma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN OTOMOTİV ÜRETİMİNDEKİ GÜCÜ YETKİLİLERE AKTARILDI"

Dağtekin, Sanayi Bakanı Fatih Kacır’ın liderliğinde, Çin'deki SAIC-MG merkezine yapılan ziyaretin önemine dikkat çekti. Bu ziyaret sırasında Türkiye’nin sanayi kabiliyetlerinin ve otomotiv üretimindeki gücünün Çinli yetkililere aktarıldığını söyledi.

"NİYET MEKTUBU İMZALAMA AŞAMASINA GELDİK"

MG Yönetimi'nin Avrupa'da üretim tesisleri kurma planlarını resmen paylaştığını kaydeden Dağtekin, "Biz Doğan Trend olarak, Avrupa’da planlanan tesislerin ilki Türkiye’de olsun diye çalışıyoruz. MG ile geçen hafta niyet mektubu imzalama aşamasına geldik" ifadelerini kullandı.

"VERGİ ARTIŞI BEKLENTİMİZDEN SERT GERÇEKLEŞTİ"

Türkiye'nin Çin'den ithal edilen araçlara uyguladığı toplam gümrük vergisini yüzde 50'ye çıkardığını ifade eden Dağtekin, bu yeni uygulamanın beklentilerinden daha önce ve sert bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Dağtekin, mevcut üretim çalışmalarını hızlandıracaklarını ve MG'den özel destek alarak, fiyatları dengelemeye çalışacaklarını kaydetti.

Dağtekin, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Hiçbir müşterimizin endişe etmesine gerek yoktur. Zira bizim 2 senede sattığımız aracı 10 yılda satan markalar var ve hepsi bayileri ile birlikte operasyonlarını sağlıklı şekilde sürdürüyor. Biz bugünden sonra aynı düzende çalışmalarımıza devam edeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.