Araç sahipleri dikkat! Ayak üstü dolandırılabilirsiniz

Araç sahipleri dikkat! Ayak üstü dolandırılabilirsiniz

Elektrikli araç kullanıcıları, şarj istasyonlarında ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya kaldı. Suçlular, ödeme sistemlerini manipüle ederek kullanıcıların paralarını çalmaya başladı.

Ortaya çıkan bilgilere göre, dolandırıcılar şarj istasyonlarındaki orijinal QR kodlarının üzerine kendi ürettikleri sahte kodları yapıştırıyor. Böylece, araç sahipleri ödeme yaparken farkında olmadan paralarını dolandırıcıların hesaplarına aktarmış oluyor. Bu yöntem, basit gibi görünse de oldukça etkili ve tespit edilmesi zor bir dolandırıcılık şekli olarak dikkat çekiyor.

arac-sahibi-2.jpg

KULLANICILAR VE ŞİRKETLER İÇİN UYARILAR

Uzmanlar, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Uzmanlar, ödeme yapmadan önce QR kodlarının görünümünü ve yerleşimini kontrol etmeyi önerirken, şarj istasyonu işletmecilerine de düzenli kontroller yapmaları ve güvenlik önlemlerini artırmaları çağrısında bulundu. Elektrikli araç sektörünün hızlı büyümesiyle birlikte, bu tür güvenlik sorunlarının daha da artabileceği öngörülüyor.

arac-sahibi-3.jpg

KOD YERİNE KARTLA ÖDEYİN!

Konuyla ilgili önlem alınabilmesi için fikir veren uzmanlar, kullanıcılardan QR kod kullanmak yerine şarj işlemlerini bir uygulama ya da kartla yapmayı tercih etmelerini ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.