Araç piyasasında neler olacak? Alman devinden milyarlık yatırım

Araç piyasasında neler olacak? Alman devinden milyarlık yatırım

Alman otomobil devi Volkswagen Grubu, ABD'li elektrikli araç üreticisi Rivian'a 5 milyar dolarlık stratejik yatırım yapacağını duyurdu. Bu hamle, iki şirketi elektrikli araç pazarında lider konuma taşımayı amaçlıyor.

Yapılan ortak açıklamada, Volkswagen'in Rivian'a 1 milyar dolarlık başlangıç yatırımı yapacağı ve 4 milyar dolara kadar ek yatırım yapma seçeneğine sahip olacağı belirtildi. Bu yatırım ile Volkswagen, Rivian'ın hisselerinin önemli bir kısmını ele geçirmeyi ve şirket yönetim kurulunda temsil sahibi olmayı hedefliyor.

Ortaklığın temel hedefi ise, araç yazılım teknolojisi geliştirmek için yeni bir girişim kurmak. Bu girişim sayesinde her iki şirket de güçlü yönlerini birleştirerek küresel çapta ölçek ekonomisi sağlayabilecek ve inovasyonu hızlandırabilecek. Bu sayede elektrikli araçların üretim maliyetlerini düşürmek ve daha uygun fiyatlı hale getirmek mümkün olacak.

woksvagen-2.jpg

Bu yatırım, Volkswagen'in elektrikli araç pazarındaki iddiasını güçlendirme stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Alman otomobil devi, 2030 yılına kadar 10 milyondan fazla elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Rivian ile yapılan bu ortaklık ise bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.