Apple, iPhone SE modellerinde OLED ekran dönemine geçiyor

Apple, iPhone SE modellerinde OLED ekran dönemine geçiyor

Apple, gelecek yıldan itibaren tüm iPhone SE modellerinde OLED ekran teknolojisine geçiş yapacak. Japon firmalar JDI ve Sharp, iPhone ekran üretimindeki paylarını kaybederken, Apple yeni ekranlar için BOE ve LG Display ile anlaşmaya vardı.

Apple, OLED ekran teknolojisini genişleterek, 2024'ten itibaren iPhone SE modellerinde de OLED panellere geçiş yapmayı planlıyor. Nikkei Asia’nın haberine göre, şirket OLED ekran siparişlerini Çin merkezli BOE Technology Group ve Güney Koreli LG Display firmalarına verdi. Bu hamleyle birlikte, bir zamanlar LCD ekran pazarında önemli bir paya sahip olan Japon firmalar Japan Display (JDI) ve Sharp, artık iPhone’lar için ekran üretmeyecek.

İLK KEZ IPHONE X İLE PİYASAYA SÜRÜLMÜŞTÜ

Geçmişte LCD ekranların hakim olduğu iPhone SE serisi, bu değişiklikle birlikte Apple’ın daha önce iPhone X ile başladığı OLED ekran kullanımına tamamen entegre olacak. Hatırlanacağı üzere, son olarak 2022 yılında piyasaya sürülen iPhone SE 2 modelinde IPS LCD ekran bulunuyordu. Apple, Pro ve düz modellerinde yıllardır OLED ekranları tercih ediyordu.

BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANDI

Bir dönem iPhone ekran üretiminde %70'lik paya sahip olan JDI ve Sharp, 2015 yılında 200 milyon ekran tedarik ederken, bu rakam zamanla 20 milyona kadar geriledi. OLED ekranların sunduğu canlı renkler, yüksek kontrast oranı ve HDR içeriklere uygunluk, Apple’ın bu teknolojiyi benimsemesinde önemli bir etken oldu.

Son olarak, Apple’ın Mayıs ayında tanıttığı iPad Pro modellerinde de OLED panel kullanımı dikkat çekmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.