Apple, iPhone 16'nın ardından M4 işlemcili yeni MacBook modellerini tanıtmaya hazırlanıyor

Apple, iPhone 16'nın ardından M4 işlemcili yeni MacBook modellerini tanıtmaya hazırlanıyor

Apple, iPhone 16'nın lansmanını takiben Ekim ayında M4 işlemcili yeni MacBook ve iMac modellerini duyuracak. Yeni modellerde performans artışı dikkat çekerken, yıl sonuna kadar 90 milyon iPhone satışı bekleniyor.

Apple, iPhone 16 modelinin tanıtımını gerçekleştirdikten sonra şimdi de yeni MacBook serisine odaklanmış durumda. iPhone 16'nın ön siparişleri başladı ve 20 Ekim itibarıyla fiziksel mağazalarda satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar 90 milyondan fazla iPhone 16 satışı hedefleniyor.

M4 İŞLEMCİLİ MAC MODELLERİ GELİYOR

Mark Gurman gibi sektörde güvenilir kaynaklara göre, Apple Ekim ayında M4 işlemcili Mac modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. M3 işlemcisine kıyasla önemli performans iyileştirmeleri sağlayacağı belirtilen bu yeni cihazların modelleri şu şekilde:

  • J604: M4 çipli yeni nesil 14 inç alt sınıf MacBook Pro.
  • J614 ve J616: İki profesyonel seviyede M4 çip seçeneği sunacak 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri.
  • J623: M4 işlemcili yeni iMac.
  • J773: M4 ve M4 Pro çip seçenekleriyle gelecek yenilenmiş Mac mini.

Gurman’a göre, M4 işlemcili MacBook’ların çoğu fabrikalardan sevk edilmeye başlandı ve piyasaya sürülmeye hazır durumda. Ancak M4 işlemcili MacBook Air modelleri (J713 ve J715) 2025’in ilk çeyreğinde çıkacak. Mac Studio (J575) yıl ortasında, Mac Pro (J704) ise 2025’in sonunda piyasaya sürülecek.

M4 işlemcili MacBook Air'in yakın dönemde çıkmayacak olması bazı kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabilir. Zira fan içermeyen tasarım, özellikle taşınabilirlik ve sessizlik açısından popüler bir seçenek olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.