Apartman ve sitede oturanlar yandı: Bunu yapana rekor ceza!

Apartman ve sitede oturanlar yandı: Bunu yapana rekor ceza!

Kış aylarında artan doğal gaz faturaları, komşuluk ilişkilerinde hukuki bir tartışmayı başlattı. Kombisini yakmayarak diğer dairelerin faturalarını yükseltenler, mahkemede sorumlu tutulabiliyor.

Kış aylarında artan doğal gaz faturaları, komşuluk ilişkilerinde hukuki bir tartışmayı başlattı. Kombisini yakmayarak diğer dairelerin faturalarını yükseltenler, mahkemede sorumlu tutulabiliyor. İşte detaylar...

DOĞAL GAZ FARKINA MAHKEME YOLU

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal gaz faturalarının yükselmesi, komşuluk ilişkilerini de etkiliyor. Avukat Kenan Demirezen, kombisini yakmayarak komşularının ısınma maliyetini artıranların, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Medeni Kanun hükümleri gereği hukuki sorumlulukla karşılaşabileceğini belirtti.

Demirezen yüksek doğal gaz faturaları nedeniyle mağdur olan vatandaşların bu farkı kombisini yakmayan komşularından talep edebileceğini söyledi. Özellikle faturaların ciddi ölçüde yükselmesi durumunda, zarar gören tarafın mahkemeye başvurarak hakkını arayabileceğini ifade etti.

KAT MÜLKİYETİ KANUNU’NA GÖRE SORUMLULUK

Avukat Demirezen Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesi ve Medeni Kanun’un 2. ve 3. maddeleri gereği tüm kat maliklerinin iyi niyet kurallarına uygun hareket etmekle yükümlü olduğunu vurguladı. Dairelerde ısınma ihtiyacını karşılamayan komşuların, diğer dairelere zarar vermekten kaçınması gerektiğini belirten Demirezen, aksi durumda mahkeme müdahalesiyle bu sorunların çözülebileceğini kaydetti.

TAZMİNAT VE HAK TALEBİ MÜMKÜN

Komşusunun kasıtlı olarak kombi kullanmaması nedeniyle maddi zarar gören vatandaşların, hem zararlarının tazmini hem de dava açma hakkına sahip oldukları ifade edildi. Demirezen, "Zararın kasıtlı olarak verilmesi durumunda, komşunun tazminat ödemesi gerekebilir" dedi.

ÇÖZÜM YOLLARI: YÖNETİM VE MAHKEME

Kombisini yakmayan komşusundan şikayetçi olan vatandaşlara, öncelikle site veya apartman yönetimine başvurarak durumu bildirmeleri öneriliyor. Eğer bu adım sonuçsuz kalırsa mahkemeye başvurarak hakimin müdahalesi talep edilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.