Antropoloji nedir, neyi inceler?

Antropoloji nedir, neyi inceler?

Kültürel ve fiziksel yapısını kendisine araştırma konusu edinmiştir. İnsanlık tarihini geçmişten günümüze ele alır. Peki, Antropoloji nedir, neyi inceler?

Antropoloji çalışma koşullarıyla tarihe de katkı sağlar ve insanlığın bilinmeyen yanlarının gün ışığına çıkması için yardım eder. İnsan bilimi olarak da adlandırılan Antropoloji, pek çok bilime de öncülük eder. Peki, Antropoloji nedir, neyi inceler? İşte tüm detaylarıyla Antropoloji:

Antropoloji nedir

ANTROPOLOJİ NEDİR?

Antropoloji, tarihte insanı inceleyen bir bilim dalıdır. Antropoloji, insanların kültürlerini, toplumsal yapılarını, dil ve düşüncelerini inceleyen bir sosyal bilim dalıdır. Antropoloji, insan davranışları, kültürel normlar ve toplumsal yapılara ilişkin farklı bakış açılarından anlamak için etnografik, arkeolojik ve biyolojik yöntemleri kullanır.

Antropoloji, insanların nasıl yaşadığını, neden bazı davranışları sergilediğini, nasıl iletişim kurduğunu, nasıl toplumsal yapılar oluşturduğunu, kültürlerini nasıl yarattığını ve değiştirdiğini anlamaya çalışır. Bu çalışmalar antropologlar tarafından genellikle saha çalışması adı verilen uzun süreli gözlemlere dayanır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.