Anketler yayınlandı: Adana'da iki aday arasında 1 puan fark var!

Anketler yayınlandı: Adana'da iki aday arasında 1 puan fark var!

31 Mart yerel seçimleri için Adana'da yapılan yeni bir araştırma kamuoyuna duyuruldu. MAK Araştırma’nın yaptığı ankete göre Cumhur İttifakı adayı Fatih Mehmet Kocaispir yüzde 35 oy oranında seyrederken, mevcut Başkan Zeydan Karalar yüzde 34 oy aldı.

MAK Araştırma 31 Mart yerel seçimleri için Adana'da yapılan araştırma sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Şirketin yaptığı ankete göre 1610 kişiye "Önümüzdeki yerel seçimde; hangi Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayına oy vereceksiniz?" sorusu yönlendirildi.

1-003.jpg

KIRAN KIRANA YARIŞ

Sonuçlara göre katılımcıların yüzde 35'i Cumhur İttifakı adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e oy vermeyi tercih edeceğini ifade etti. CHP adayı ve mevcut Başkan Zeydan Karalar ise yüzde 34 oy oranında kaldı.

İYİ Parti adayı Ayyüce Türkeş'in yüzde 12'lik oy oranı büyük dikkat çekti. DEM Parti adayı Mahfuz Güleryüz ve kararsız seçmenlerin oranı ise yüzde 5 olarak ölçüldü.

Anket sonuçları Başkan Zeydan Karalar'ın koltuğunu kaybedebileceğini gösterirken, İYİ Parti adayı Ayyüce Türkeş'in artan popülaritesi seçim dinamiklerinde önemli roy oynuyor.

3.jpg

SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zeydan Karalar geçtiğimiz gün katıldığı bir program şöyle konuşmuştu:

“Söz konusu Adana ise gerisi teferruattır. Kentin eksiğini fazlasını bilmek için o kentin ruhunu bilmeli, orada doğmalı ve orayı tanımalısınız. Çocuklarla sokakta çelik çomak oynamalı, sokakları, insanları tanımalısınız. Bir kenti bütünüyle çok iyi tanırsanız o kente neler yapacağınızı iyi bilirsiniz. Ben de burada doğmuş büyümüş, tüm okullarını burada okumuş, önemli görevlerde bulunmuş, Adana’nın her karışını çok iyi bilen bir kardeşinizim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.