Ankaray'da klima sorunu: Vatandaş çözüm bekliyor

Ankaray'da klima sorunu: Vatandaş çözüm bekliyor

Dikimevi - AŞTİ arasında sefer yapan Ankaray trenlerinin bazılarında klimaların çalışmaması vatandaşları mağdur etti. Ankaray'ı kullanan Başkentliler, klima sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Havaların aşırı ısınması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların en büyük şikayeti klima oldu.

Başkentte, Dikimevi - AŞTİ arasında sefer yapan Ankaray'ı kullanan vatandaşlar, bazı tren setlerinde klimaların çalışmadığını belirtti.

ankaray-1.jpg

Klimalar çalışmadığı için trenlerdeki havalandırma camlarını açtıklarını söyleyen vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle bunun yetersiz kaldığını ifade etti. Bazı camların da kilitli olduğunu söyleyen Başkentliler, klima sorununun çözülmesini istedi.

ankaray-2.jpg

"TRENLERİN İÇİ HAVASIZ, NEFES ALAMIYORUZ"

Dikimevi - AŞTİ istikametinde yolculuk yapan bir vatandaş, "Lütfen ama lütfen Ankaray hattında çalışan metroların klima sistemleri aktif hale getirilsin. Havalandırma olarak camları açıyoruz ve bazı camlar kilitli oluyor. Trenlerin için havasız ve ter kokuyor, nefes alamıyoruz. Sıcak havada toplu ulaşımı kullanmak dayanılmaz bir hal alıyor" dedi.

Kızılay'dan Ankaray'a bindiğini söyleyen bir vatandaş ise metroların bazı saatlerde balık istifi gibi dolu olduğunu belirterek klima sorunun çözümü için belediye yetkililerine seslendi.

ankaray-3.jpg

EGO'DAN AÇIKLAMA

EGO Genel Müdürlüğü, Ankaray ve Metro hatlarında klimaların aktif hale getirildiğini ve arıza nedeniyle çalışmayan klimaların onarımı yapıldıktan sonra aktif olacağını açıkladı. Ayrıca, trenlerdeki camların kilitlerinin de açık hale getirildiği ifade edildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.