Ankara'ya otobüs yetmiyor: Merkezdeki duraklar doldu taştı

Ankara'ya otobüs yetmiyor: Merkezdeki duraklar doldu taştı

Kızılay’da otobüs durakları doldu taştı. Yolcular otobüs seferlerinin artırılmasını ve sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. EGO geçtiğimiz günlerde sefer sayısının artırıldığını açıklamıştı

Başkentin işlek noktalarından birisi Kızılay’da yaşanan yoğunluk, otobüs duraklarında uzun bekleyişlere ve yolcular arasında tartışmalara neden oluyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde otobüslerin dolu gelmesi ve seferlerin yetersiz kalması, vatandaşların tepkisine yol açıyor. EGO Genel Müdürlüğü’nün okulların açılmasıyla sefer sayılarının artırılacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, yaşanan mevcut durum başkentlileri mağdur etmeye devam ediyor. Yolcular, otobüs seferlerinin artırılmasını ve sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

otobus-1.jpg

AKŞAM SAATLERİNDE YOĞUNLUK ARTIYOR

Okulların açılmasıyla birlikte başkentin en sık kullanılan noktalarından biri olan Kızılay’da, ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk, özellikle akşam saatlerinde iki katına çıkıyor. Okul servisleri, iş serişleri derken, şehir genelinde trafiğin adeta durma noktasına geldiği görülüyor. İş çıkışı saatlerinde duraklara yığılan yolcular, uzun bekleyişlerin sonunda öfkeli hale geliyor. Bekleyişin giderek uzadığı akşam saatlerinde, yorgun ve sabırsız kalabalık, otobüs duraklarında sıkışıp kalıyor.

otobus-2.jpg

KAVGALARA SEBEP OLUYOR

Otobüslerin dakikalar boyunca gelmemesi, gelenlerin ise tıklım tıklım dolu olması, vatandaşlar arasında tartışmaları da beraberinde getiriyor. Durağa yaklaşan otobüsler dolu olduğu halde kapılarını açtığında, yolcular arasında itiş kakış yaşanıyor. Kimisi ayakta bile olsa evine daha erken saatlerde gitmek için binmeye çalışırken, kimisi de aradan sıyrılmak için öne geçmeye çalışıyor. Yaşanan bu durum ise, sırada bekleyen yolcuların tepkisine yol açıyor. Özellikle kalabalık gruplar, öncelik verme konusunda anlaşmazlık yaşarken, bu da durumu daha büyütüyor.

otobus-4.jpg

VATANDAŞ ŞİKÂYETÇİ

Okulların açılması ile beraber sefer sayılarının artırılacağı konusunda Ego Genel Müdürlüğü açıklamalarda bulunsa da, gelinen noktada otobüs seferleri yetersiz kalıyor. Durumdan şikâyetçi olan başkentliler, otobüslerin yetersiz kaldığından dolayı mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyorlar. Yaşamış oldukları mağduriyetin bir an önce çözüme kavuşturması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, sefer sayılarının artırılması gerektiğini ifadede ediyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.