Ankara’ya gelen depremzedeler kimle iletişim kuracak?

Ankara’ya gelen depremzedeler kimle iletişim kuracak?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrası evsiz ve yurtsuz kalan vatandaşlar, Türkiye’de farklı şehirlere yerleştirilerek barınması sağlanıyor. Bu kapsamda Ankara’ya da deprem bölgesinden birçok vatandaş getirildi. Peki, depremzedeler nerede kalacak?

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan deprem sonrası soğuk kış günlerinde mahsur kalan depremzedeler için yardım eli uzatılmaya devam ediliyor. Tüm Türkiye’de toplanan yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılırken, o bölgede yaşayan ve evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar kurulan çadır kentlerde, misafirhanelerde ve otellerde misafir edilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda da çeşitli şehirlere yönlendirilerek barınma ihtiyacı karşılanıyor. Bu kapsamda deprem bölgesinden insanlarımız başkent Ankara’ya da gelmeye başladı. Ankara ilçe belediyeleri bu noktada önemli bir görev üstlenmiş durumda. Belediyeler, kendi bünyelerinde ve vatandaşların destekleri ile başkente gelen depremzedelerin yanında olarak yaralarını sarmaya çalışıyor. Peki, Ankara’ya gelen depremzedeler kimle iletişime geçecek? İşte detaylar:

Ankara’ya gelen depremzedeler kimle iletişime geçecek

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLETİŞİM NUMARASI

Deprem bölgelerinden başkent Ankara’ya gelen afetzede vatandaşlar, büyükşehir belediyesi sosyal hizmet numarasıyla eksiklerini giderebilme şansına sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler iletişim numarası ise şöyle: 0312 322 11 33

KEÇİÖREN BELEDİYESİ İLETİŞİM NUMARASI NE

Ankara’ya gelen depremzedelerin yardımına koşan kurumlardan biri de Keçiören Belediyesi. Keçiören Belediyesi, Ankara’da yaşayan depremzede vatandaşların evlerinde eksik ihtiyaçlarını karşılamak noktasında yardımcı olmaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi ile iletişime geçmek isteyen vatandaşların 444 52 76 numarasıyla iletişime geçebiliyor.

depremzedeler kimle iletişime geçecek

MAMAK BELEDİYESİ İLETİŞİM NUMARASI

Mamak Belediyesi de Ankara’ya gelen depremzedelerin yanında olan diğer kurumlardan biri. Şimdi Birlik Zamanı mottosu ise çalışan Mamak Belediyesi, depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Mamak Belediyesi ile iletişime geçmek isteyen afetzede vatandaşların 444 0 149 numaralı telefonu araması gerekiyor.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ İLETİŞİM NUMARASI

Tıpkı diğer belediyeler gibi depremzede vatandaşlara yardım eden belediyelerden biri de Yenimahalle oldu. Yenimahalle Belediyesi iletişim numarası, 444 93 64’tür.

DİĞER BELEDİYELER VE İLETİŞİM NUMARALARI

Altındağ Belediyesi: 0312 507 00 45
Pursaklar Belediyesi: 444 9 709

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum