Ankara'nın Ulus bölgesinde tarihi doku korunarak yeniden canlandırılıyor

Ankara'nın Ulus bölgesinde tarihi doku korunarak yeniden canlandırılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Anafartalar Caddesi'nde tarihi dokuyu koruyarak yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında tabelalara standart getiriliyor ve cephe iyileştirmeleri yapılıyor.

Ankara'nın tarihi merkezlerinden Ulus Anafartalar Caddesi'nde devam eden dönüşüm çalışmaları, bölgenin tarihî dokusunu koruyarak modern bir görünüm kazandırmayı hedefliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, tarihi bölgenin canlandırılmasını amaçlıyor.

HEDEF: DAHA GÜZEL BİR BAŞKENT

ABB Başkanı Mansur Yavaş, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ankara’nın tarihi kent merkezinde büyük dönüşüm devam ediyor” dedi. Yavaş, “Anafartalar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile bölgeyi özgün görünümüne kavuşturuyor, tarihi dokuyu koruyarak canlandırıyoruz. Tarihle modern yaşamın buluşma noktası Anafartalar Caddesi’nde, yenilenen yüzüyle daha güzel bir başkent için çalışıyoruz!” ifadelerini kullandı.

KAYBEDİLEN HİKAYE YENİDEN YAZILACAK

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, projeyle ilgili olarak, “Ankaramızın kurucu merkezi, tarihi kent merkezi Ulus’ta Anafartalar Caddesi Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Esas amacımız bu kenti kimlikli kent yapıp, Ankara’nın uzun yıllardır kaybettiği hikayesini yeniden yazmak” şeklinde konuştu.

Ödemiş, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında detay verdi:

“Cephelerde kompozit cepheler uyguladık. Özel aydınlatmalar ve standart tabelalar yerleştirdik. Kaldırım düzenlemelerinde granit malzemeler kullandık. Buradaki mülk sahipleri, kullanıcılar ve kiracılarla uzun toplantılar gerçekleştirdik ve nihai projeye hep birlikte karar verdik.”

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anafartalar bölgesindeki proje kapsamında 19’u tescilli olmak üzere toplam 104 binadan 25’inin yenilenme çalışmaları tamamlandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.