Ankara'nın tarihi mirasına ücretsiz yolculuk yeniden başlıyor

Ankara'nın tarihi mirasına ücretsiz yolculuk yeniden başlıyor

ABB, kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediği ücretsiz "Miras Şantiye Gezileri" kapsamında, 11 Ekim’de yeni bir tur düzenleyecek. Vatandaşlar, Ankara Kalesi'nden Roma Tiyatrosu'na uzanan tarihi bir yolculuğa çıkma fırsatı bulacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentin zengin tarihi mirasını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla başlattığı "Miras Şantiye Gezileri" projesine devam ediyor. Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncülüğünde yürütülen bu proje, Ankaralıları şehrin tarihi dokusuyla buluşturuyor.

abbb-2.jpg

GEZİLERİN KAPSAMI VE ÖNEMİ

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından organize edilen geziler, 11 Ekim Cuma günü gerçekleşecek. Katılımcılar, Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu Şantiyelerini ücretsiz olarak gezme imkânı bulacak. Bu geziler, kent turizmini canlandırmanın yanı sıra, devam eden yenileme çalışmalarını da vatandaşlara tanıtma amacı taşıyacak.

UZMAN REHBERLİK HİZMETİ

Gezilerde katılımcılara uzman rehberler eşlik edecek. Bu sayede ziyaretçiler, gezdikleri tarihi mekânlar hakkında detaylı bilgi alma şansı yakalayacak. Rehberler eşliğinde gerçekleşen turlar, Ankara'nın tarihine derinlemesine bir bakış sunacak.

abbb-3.jpg

BAŞVURU İNTERNETTEN OLACAK

ABB, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, gezilere katılmak isteyen vatandaşların https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresinden başvuru yapabileceklerini belirtti. Geçtiğimiz aylarda da düzenlenen ve yoğun ilgi gören bu geziler, Ankaralıların şehirlerinin tarihini keşfetmeleri için önemli bir fırsat sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.