Ankaralı iş adamı derneklerinden afet bölgesine destek

Ankaralı iş adamı derneklerinden afet bölgesine destek

Ankaralı iş insanları depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Ankara’nın önde gelen iş insanı dernekleri AMGİAD, GGYD, BESİYAD topladıkları tırlar dolusu yardım malzemesini bölgeye ulaştırmaya çalışıyorlar.

Bütün ülkeyi derinden sarsan Kahramanmaraş Pazarcık merkez üstü olan iki deprem Güneydoğu bölgemizin on ilinin de büyük yıkıma neden oldu. Türkiye dört gündür afet bölgesine ulaşıp depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden afet bölgesine akan yardım malzemelerine bir destek de Ankaralı İş İnsanı derneklerinden geldi. Ankara’nın başta gelen derneklerinden olan ANGİAD, GGYD ve BESİYAD iş adamı dernekleri üyeleri arasında topladıkları birçok malzemeyi tırlar ile afet bölgesine gönderdi.

angiad.jpg

ANGİAD’IN YARDIM TIRI HATAY’DA

Ankara Genç İş İnsanları Derneği’nin yardım tırları (ANGİAD) Hatay’ın Haydarlar Mahallesi’ne ulaştı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği depremin ardından ANGİAD da ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırını afet bölgesine gönderdi. ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat, Dernek üyelerinin desteğiyle hazırladıkları tırı, Hatay’ın Haydarlar Mahallesi’ne ulaştırdıklarını söyledi. Onat yaptığı açıklamada; depremin ilk anından itibaren yönetim kurulunca oluşturulan kriz masası ile bölgenin ihtiyaçlarını belirlediklerini ve yetkili kurumlarla tam koordinasyon halinde çalıştıklarını ifade etti.

angiad1.jpg

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat, “Çok sayıda ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle derin üzüntü içindeyiz. Acımız çok büyük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, enkaz altında olan vatandaşlarımız için umutlu bekleyişimizi sürdürüyoruz. Canla başla çalışan tüm kurtarma ekiplerine de minnetlerimizi sunuyoruz. Yurt genelindeki tüm STK’lar, şirketler ve yurttaşlarımız gibi Ankaralı İş İnsanları olarak bizler de depremzedeler için seferber olduk. Bu doğrultuda AFAD’a 312 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Bununla birlikte depremzede vatandaşlarımıza yardım götürmek üzere üyelerimizin destekleriyle hazırlanan ANGİAD Yardım TIR’ımızı da Hatay Valiliği tarafından yapılan yönlendirme ile Hatay-Gaziantep arasında bulunan Haydarlar köyüne ulaştırdık. Gün bir olma birlik olma günüdür. Biz de üyelerimizle birlikte üstümüze düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

1675863203-ggyd1-2.jpg

GGYD YARDIM TIR’I HATAY’A DOĞRU YOLA ÇIKTI

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), tüm Türkiye’yi yasa boğan; Kahramanmaraş merkezli, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye illerimizde, ilçelerinde ve köylerini etkileyen deprem felaketi sonrası depremzedelere yardım için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Afet bölgelerindeki ilgili kurum ve kuruluşlardan edinilen ihtiyaç listesine göre GGYD Yardım Tırı Hatay’a gönderilmek üzere yola çıktı. 6 Şubat Pazartesi günü yaşadığımız deprem felaketi sonrasında GGYD Yönetim Kurulu sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmasına karar verdi. GGYD Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL değerinde ani ve nakdi yardım depremzedelere ulaştırılmak üzere toplandı.

1675863205-ggyd2-2.jpg

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Yardımların gönderilmeye devam edildiğini belirten GGYD Genel Başkanı Nezih Allıoğlu, “Milletimizin başı sağ olsun. Korkunç bir felaket ile karşı karşıyayız ancak gün birlik olma zamanı gün dayanışma zamanı. Yardım tırımız Hatay’a doğru yola çıktı. Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. GGYD Dernek Yönetim Kurulu katılımıyla ‘Afet Çalışma Grubu’ oluşturarak bir ‘Afet Bölgesi Eylem Planı’ hazırladık. Afet bölgelerindeki kurum ve kuruluşlardan edindiğimiz listelere göre nakdi yardımların bir kısmı ile battaniye, polar, mont, içlik, ıslak mendil, yorgan, bebek bezi, çok fazla sayıda ısıtıcı temin ettik. Gıda ürünlerini de koliledik. İkinci aşamada gönderilecek tır için hazırlıklar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

unnamed-2-001.jpg

YARALARI BİRLİKTE SARIYORUZ

Ankara’da yatırımları ve yaptıkları ticaret ile Ankara ekonomisine değer katan Beşiktaşlı Sanayici İş İnsanları ve Yatırımcıları Derneği (BESİYAD) iş adamları afet bölgesini unutmadı. Dernek binasındaki yardım malzemelerini Tırlar ile afet bölgesine yollayan BESİYAD Başkanı Sinan Aksoy; “ Öncelikle depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Yakınlarına ve bütün ilkemize baş sağlığı dilerim. Derneğimiz Beşiktaş Kulübüne bağlı olarak faaliyet gösteren 300 iş insanının bir araya geldiği bir sivil toplum kuruluşudur. Bu bağlamda depremin ilk gününden itibaren dernek merkezinde oluşturduğumuz bir kriz masası ile sürece katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin maddi destekleri ile yetkili kurumların belirlediği ihtiyaç listeleri doğrultusunda yardım malzemelerini afet bölgesine gönderiyoruz. Yetkililer ile sürekli temas içindeyiz amacımız doğru zamanda doğru malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Söylenecekte çok fazla bir şey yok biz Beşiktaş’a bağlı bir iş derneği olarak bütün çabamız ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Birazda olsa afetzedelere destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş Kulübü ve dernekleri vatandaşlarımızın hep yanında olarak yaraları hep beraber saracağız” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.