Ankara'nın kalbi inşaat halinde: Kızılay düzenlemeye alındı

Ankara'nın kalbi inşaat halinde: Kızılay düzenlemeye alındı

Ankara'nın en merkezi noktalarından biri olan Kızılay Meydanı son dönemde altyapı ve çevre düzenlemelerindeki yetersizliklerle gündemde.

Ankara'nın en merkezi noktalarından biri olan Kızılay Meydanı son dönemde altyapı ve çevre düzenlemelerindeki yetersizliklerle gündemde. Yerinden sökülen kaldırımların onarım çalışmalarının tamamlanmaması ve bu alanlardan rüzgarla savrulan toz ve kum, meydanı kullanan vatandaşların tepkisini çekiyor.

Özellikle Kızılay AVM önünde yoğunlaşan sorun hem yürüyüş yapanlar hem de meydanda oturanlar için ciddi rahatsızlık oluşturuyor. Sökülen kaldırım taşlarının altından çıkan kum rüzgarla birlikte etrafa yayılırken, araç trafiği de tozu havaya kaldırarak durumu daha da kötüleştiriyor. Bu da bölgede oturan ve dinlenen kişilerin sürekli toz bulutlarıyla karşılaşmasına neden oluyor.

2.jpg

ÇALIŞMALAR BİTMİYOR

Çalışmaların henüz tamamlanmaması ve geçici çözümlerle etrafına çekilen kırmızı şeritler ise sorunu hafifletmekte yetersiz kalıyor. Vatandaşlar Kızılay Meydanı gibi Ankara’nın vitrini olan bir noktada bu tür altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle şehir dışından gelen ziyaretçilerin de yoğun olarak bulunduğu bölgede yaşanan olumsuzluklar şehrin imajına zarar veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılay Meydanı'ndaki altyapı çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve meydanın yeniden düzenlenmesi için adım atması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.