Ankara'nın En İyi Restoranları Hangileridir?

Ankara'nın En İyi Restoranları Hangileridir?

Ankara'nın en iyi restoranları hangileridir? Ankara'da güzel bir akşam yemeği için nereyi tercih etmek gerekir? Başkent'in en iyi restoranlarını sizler için inceledik.

Ankara seyahatinde şehrin birbirinden leziz yemeklerini tatmak için bölgenin en meşhur restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Farklı temaları ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan bu mekânlarda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sayısız lezzet sizleri bekliyor. İç Anadolu mutfağının kendine özgü lezzetleriyle zenginleşen Ankara, misafirlerine kırmızı etten sebzeye kadar sayısız özellikte yemek ayrıcalığı sunmaktadır.

Şehrin her noktasında bulunan ve farklı özelliklere sahip olan Ankara en iyi restoranlar, modern dönemde bile kültürel temaları ön planda tutmayı başarmıştır. Turistik ya da iş amaçlı yapılan Başkent seyahatlerinde nezih bir akşam yemeği yemek için şehrin gözde mekânlarını ziyaret edebilirsiniz. Farklı lezzetleriyle kendi içinde kategorize edilen Ankara restoranlarını sizler için yazımızda bir araya getirdik.

Luigi’s Ristorante Bar Ankaranın En İyi Restoranlarından Biri

1- Luigi’s Ristorante Bar

Ankara’nın en iyi restoranları arasında yer alan bu mekân, kendine özgü estetik bir mimariye sahiptir. Şehrin en meşhur İtalyan restoranı olan Luigi’s makarna ve pizza gibi sayısız lezzeti servis etmekte. Menüsünde İtalyan lezzetlerinin ağırlıklı olması Akdeniz mutfağından hoşlanan kişiler için etkileyici bir akşam yemeği deneyimi sunar. Teras katında botanik bahçesine sahip olan bu mekân, yılın her dönemi ziyaretçilerine benzersiz bir ortam vadeder.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Çankaya Mahallesi, Çankaya Cd. No:10 Atakule No:54 06690 Çankaya / Ankara
  • Telefon: 0(542) 131 51 00
  • Web Sitesi: https://luigis.com.tr/tr/

Yıldız Aspava Ankaranın en iyi restoranları arasında yer alır.

2- Yıldız Aspava

Ankara genelinde oldukça meşhur olan aspava yemeği, farklı damak tatlarına hitap eden çeşitlerde hazırlanabilir. Ankara en iyi restoranlar arasında bu lezzeti en iyi şekilde servis eden yerlerin başında Yıldız Aspava gelir. Klasik olarak servis edilen aspava çeşitlerinin yanı sıra kendine özgü tarifleriyle zenginleştirdiği Aspava seçeneklerini de bu restoranda bulma şansına sahipsiniz.

İletişim bilgileri;

Ara Sıcak Restoran Ankara

3- Ara Sıcak

Akşam yemeğinde hafif ve leziz yemekleri tercih etmek isterseniz, Ara Sıcak Restoranda sunulan leziz menüleri inceleyebilirsiniz. Sade ve şık dekorasyon ile kendine özgü bir ambiyansa sahip olan Ara Sıcak, balık seçenekleriyle dikkat çeker. Lakerdadan salatalara kadar sayısız tarifi en uygun fiyatlarla müşterisine sunan bu mekân, Ankara restoranları arasında popülerliğini korumayı başarmıştır.

Menüsünde popüler balık ve meze çeşitlerine yer veren bu mekân, her tarifi kendine özgü detaylarla geliştirmiştir. Ankara en iyi balık restoranları listesinde ilk sıralara eklenebilen bu restoranda Ege otlarıyla lezzetlendirilen hamsi çeşitleri ön plandadır. Çıtır kaplaması ve yumuşak dolgusuyla eşsiz bir ara sıcak olan kadayıflı karides, şaşlık balık ve simit çıtır gibi seçeneklere sahip olan restoranda keyifli bir akşam yemeği geçirebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Üsküp Caddesi, No:25 Çankaya / Ankara
  • Telefon: 0312 428 78 91
  • Web Sitesi: https://www.instagram.com/arasicak06/

lou-cafe-ankara.jpg

4- LOU Cafe

Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini harmanlayarak yeniden yorumlayan Lou Cafe, kendine özgü ortamıyla Ankara en iyi restoranlar listesinde yerini alır. Bahçesindeki görkemli ağacın etrafını çevreleyen büyük masaları ve otantik detaylarıyla dikkat çeken bu restoranda usta şeflerin ellerinden çıkmış lezzetleri tadabilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: İran Caddesi, No:8/F Çankaya /Ankara
  • Telefon: 0537 040 68 84
  • Web Sitesi: https://lou.com.tr/

Louise Cafe Ankarada yer alan güzel bir mekan

5- Louise

Lezzeti, modern ve etkileyici dekorasyon ile harmanlayan Louise Restoran, dünya mutfağının en meşhur tariflerini hazırlar. Sunumlarından aksesuarlarına kadar her detayda modern tasarımlara yer veren Louise, kendinizi New Orleans’ta hissetme fırsatı sunar. Başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlı konusunda iddialı tariflerin yer aldığı bu mekânda S’More Pie gibi özel lezzetleri tadabilirsiniz.

İletişim bilgileri;

Başkentin en iyi restoranlarına örnek diğer bir mekan da Zoie Brasserie & Lounge'dir.

6- Zoie Brasserie & Lounge

Modern Avrupa mutfağının en popüler tariflerini servis eden bu mekân, Ankara’daki en iyi restoranlar listesinde yer alabilir. Öğle ve akşam yemeklerinde rafine bir ortamda vakit geçirmenizi sağlayan mekânda tatlı ve içecek menüsü de oldukça zengin içeriğe sahiptir. İş toplantıları ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez noktalarından biri olan Zoie Brasserie & Lounge Restoran, usta şeflerin özel tarifleriyle dikkat çeker.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Çankaya Caddesi, Atakule, Numara:18 Çankaya / Ankara
  • Telefon: 0312 514 41 41
  • Web Sitesi: https://zoie.com.tr/

Ankaranın restoranlarından birisi tavacı recep usta

7- Tavacı Recep Usta

Ankara tava yemeğinin birçok varyasyonunu sunan bu restoran, ailelere özel oturma alanlarına sahiptir. Çankaya sınırlarında konumlanan bu mekân, sade ve rafine havasıyla misafirlerine ev konforu sunar. Ankara’nın en popüler lezzetlerinin sıralandığı zengin menüsü, Tavacı Recep Usta’yı daha da meşhur kılar. Ankara en iyi alkolsüz restoranlar sıralamasında ilkler arasına giren bu mekânda leziz et yemekleri ve salataların tadına bakabilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Alacaatlı Cd. Barlas City D/J Blok No:1 Çankaya / Ankara
  • Telefon: 0312 240 40 00
  • Web Sitesi: https://tavacirecepusta.com.tr/

Başkentin önemli lokantaları arasında yer alan Goksu Lokantasının Binası

8- Göksu Lokantası

Geleneksel lokanta kültürünü yansıtan bu mekânda Ankara’nın en meşhur lezzetlerini bir arada bulabilirsiniz. Alkolsüz şekilde hizmet sunan Göksu Lokantası, aile salonları ve ahşap dekorasyon ile sevimli bir ambiyansa sahiptir. Kızılay Meydanındaki Bayındır sokakta konumlanan bu lokantayı Ankara en iyi restoranları listenize ekleyebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için ayrı ayrı menüler hazırlayan Göksu Lokantası, özel araçlı misafirlerine ücretsiz otopark ayrıcalığı da sağlamaktadır.

İletişim bilgileri;

Masabaşı Kebapcısı Menüsünden bir görünüm

9- Masabaşı Kebapçısı

Ankara en iyi restoranları arasında yer alan ve sayısız kebap seçeneğine sahip olan bu mekânda bilinen en meşhur ızgara ve et yemeklerini bir arada bulabilirsiniz. Alkolsüz olması sebebiyle aileler için ideal bir ortama sahip olan Masabaşı Kebapçısı kırmızı et, tavuk ve köfte gibi sayısız lezzeti bir arada sunar.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Nasuh Akar, Ziyabey Cd. No:35, 06520 Çankaya / Ankara
  • Telefon: (0312) 285 47 42
  • Web Sitesi: https://www.instagram.com/masabasibalgattunali/

ankaranın en iyi restoranlarından birisi mersinli ciğerci aponun ana binası

10- Mersinli Ciğerci Apo

Ciğer şiş ve kebap seçenekleriyle misafirlerine eşsiz bir akşam yemeği sunan bu mekânda salatadan mezeye kadar birçok lezzet sizleri bekliyor. Mersin ve Adana’ya özgü kebap çeşitlerinin sunulduğu bu mekân, Ankara en iyi et restoranları arasında yerini alıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle ızgara lezzetlerini tatmak isterseniz Mersinli Ciğerci Apo’nun Ankara şubesini ziyaret edebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

Pizza İl Forno

11- Pizza İl Forno

Ankara’da akşam yemeği olarak pizzayı tercih etmek isteyenlerin ilk durağı kuşkusuz bu mekândır. İtalyan lezzetlerini kendi yorumlarıyla geliştiren Pizza İl Forno, Ankara’da oldukça tanınıyor. Kaburgalı, kasap sucuklu, cheddar salamlı ve kitkatlı pizza gibi özel seçeneklere yer verilen menüde, içecekten tatlıya kadar zengin bir liste bulunuyor. Restoranlar listesinde pizzasıyla yer edinen bu mekânı dilediğiniz her öğünde tercih edebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

hmbrgr ankaranın iyi restoranları arasında yer alıyor

12- Hmbrgr

El yapımı ekmekleriyle nam salan bu restoran, Ankara genelindeki en meşhur hamburgercilerden bir tanesidir. Tam buğday ve beyaz undan hazırladıkları yumuşacık burger ekmeklerini sulu sulu köftelerle birleştiren Hmbrgr, Ankara’da mutlaka yemek yemeniz gereken yerlerin başında geliyor. Sağlıklı ve az kalorili anne hamburgerlerini özel soslarıyla birleştiren bu mekânda sınırsız içecek ayrıcalığı da sizleri bekliyor.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Ankara’nın birçok ilçesinde yer almaktadır.
  • Telefon: 0 850 346 04 62

ankarada bulunan restoranlardan düveroğlu restoran

13- Düveroğlu

Şehrin en gözde lahmacun restoranlarından bir tanesi olan Düveroğlu, tüm lezzetlerini sevgiyle hazırlıyor. Antep usulü incecik lahmacunları servis eden bu mekân, salatadan mezeye kadar sayısız lezzeti menüsünde sizlere sunmaktadır. Ayranı, turşusu ve acılı ezmesiyle bir bütün hâline gelen Düveroğlu lahmacunlarını denemek için Çankaya’daki bu mekânı ziyaret edebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: 28/B, Gençlik Cad., 06570 Çankaya/Ankara
  • Telefon: (0312) 229 79 38

halis döner salonu

14- Halis Döner Salonu

En iyi restoranlar Ankara sıralamasında üstlere çıkmayı başaran bu mekân, geleneksel yöntemleriyle misafirlerini ağırlamaktadır. Başkentin en meşhur döner salonlarından bir tanesi olan bu mekânda bol etli ve lavaşlı porsiyonlar sizleri bekliyor. Dönerin yanı sıra antrikot, humus ve köfte gibi birçok lezzete de yer verilen bu restoranda ailenizle lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Aşağı Öveçler Mahallesi, 1314. Cad. No:38, 06460 Çankaya/Ankara
  • Telefon: (0312) 666 52 54

Eski konak oltu cağ kebabı ankara

15- Eski Konak Oltu Cağ Kebabı

Ankara en iyi restoranlar listesine cağ kebabını da ekleme fırsatı sunan bu mekân, Erzurum’un meşhur lezzetini sizlere tattırıyor. Sulu sulu ve yumuşacık cağ kebaplarını denemek için Eski Konak Oltu Restorana gidebilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Adres: Öveçler Mahallesi, 1112. Cad. (Eski 3 Cad.), Günaydın Fırını Arka Sok. Salı Pazarı No:13, 06460 Çankaya/Ankara
  • Telefon: (0312) 472 59 79

Ankara'da En İyi Yemek Nerede Yenir?

Ankara Bahçelievler en iyi restoranlar listesinde büyük bir yere sahip olan sayısız mekâna sahiptir. Şehrin en işlek ilçeleri arasında yer alan Çankaya da akşam yemeği için sınırsız restoran seçeneğini bir araya getiriyor.

Ankara Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Akşam yemeği için Ankara’nın en lüks mekânlarını tercih edebilir ya da daha salaş ve sakin olan sokak arası restoranları inceleyebilirsiniz. Etten balığa ve hamurlu lezzetlere kadar sayısız yemek seçeneğine sahip olan bu restoranlarda şehrin en popüler tariflerini deneme fırsatına sahipsiniz.

Ankaranın en iyi kahvaltı mekanları için https://www.gazeteilksayfa.com/ankara-kahvalti-mekanlari-162108h.htm yazımıza göz atmayı unutmayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.