Ankara'nın 'başkent' oluşunun 101. yılı kutlamaları kapmasında Anıtkabir'e ziyaret

Ankara'nın 'başkent' oluşunun 101. yılı kutlamaları kapmasında Anıtkabir'e ziyaret

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nın başkent oluşunun 101. yılı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu ve özel deftere anlamlı bir mesaj yazdı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, 13 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edilen Ankara'nın 101. yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Vali Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÖZEL DEFTERE YAZILANLAR

Ziyaretin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Vali Şahin, deftere şu ifadeleri yazdı: “Aziz Atatürk, milletimizin mukadderatının tecelli ettiği, Cumhuriyetimizin beşiği kadim şehrimiz Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yılına erişmiş olmanın mutluluğuyla huzurunuzdayız.” Şahin, Ankara'nın başkent ilan edilmesinin yalnızca coğrafi bir değişim değil, aynı zamanda milletin bağımsızlık azminin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

TÖRENDE YAPILAN KONUŞMALAR

Daha sonra, Vali Şahin ve beraberindekiler, 1. TBMM binasında düzenlenen kutlama törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, “Ankara, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürler ve tarihi zenginliklerin harmanlandığı eşsiz bir şehir” ifadelerini kullandı. Şahin, Ankara'nın, İstiklal Mücadelesi'nin karargahı olduğunu belirterek, “Ülkemizin ve milletimizin mukadderatının ilerlemesinde önemli bir rol oynayan bir şehir olarak tarih sayfalarına adını yazdırmıştır” dedi.

SEYMENLER KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Kutlamaların ardından, Vali Şahin ve beraberindekiler, 'Seymenler Kortej Yürüyüşü'ne katıldılar. Yürüyüş, 1. TBMM binası önünden başlayarak Ankara Kalesi'ne kadar devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.