Ankaralı Samanpazarı Meydanı'nı bekliyor: Trafik sorunu çözülecek

Ankaralı Samanpazarı Meydanı'nı bekliyor: Trafik sorunu çözülecek

Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen Tarihi Samanpazarı Meydanı projesinde, çalışmalar devam ediyor. Meydanın altında inşa edilecek 400 araçlık otopark ile bölgedeki trafik sorunu çözüme kavuşacak.

Ankara'nın tarihi dokusunu canlandırmak amacıyla başlatılan Samanpazarı Meydanı projesi, hız kesmeden devam ediyor. Proje tamamlandığında, modern dokunuşlarla eski ihtişamını koruyan bir meydan ile başkentlilerin hizmetine sunulacak. 2023 yılının başlarında, eski belediye hizmet binasının yıkılmasıyla başlayan çalışma, meydanın tarihi kimliğini korurken aynı zamanda modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında, yeşil ve dinlenme alanlarının yanı sıra 400 araç kapasiteli bir otopark da inşa edilerek, Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununa da neşter vurulmuş olunacak.

samanpazari-meydani-2-001.jpg

ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞMASI BEKLENİYOR

Altındağ Belediyesi, hizmet binasını 2023 yılının başlarında Ziraat Mahallesi’nde bulunan İlbank’ın eski binasına taşıyarak, Samanpazarı Meydanı’nın müjdesini vermişti. Kısa bir zaman sonra binanın yıkımı yapılarak, eski Samanpazarı Meydanı’nı yeniden hayata kazandırmak için hummalı bir çalışma başlatılmıştı. “Cumhuriyet’in ilan edildiği Altındağ’da Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir çalışma” olarak tanımlanan projede çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, başkentliler yeni meydana kavuşmak için gün sayıyor. Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen projede çalışmalar hızla ilerlerken, meydanın modern dokunuşlarla eski ihtişamına kavuşması bekleniyor.

samanpazari-meydani-3.jpg

ÇOK AMAÇLI YAŞAM ALANI OLACAK

Yalnızca bir toplanma noktası olarak kalmayacak Samanpazarı Meydanı, çok amaçlı bir yaşam alanı olarak başkentlilere hizmet vermiş olacak. Dinlenme alanları, yeşil alanları ve otoparkları ile hem bölge sakinlerine hem de ziyaretçilere hizmet edecek olan meydan, modern şehir hayatının ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca, betonarme yapının yıkılması ile yerine yapılan meydan daha geniş ve ferah bir alanın ortaya çıkacak. Projede, bunların yanı sıra, kütüphane, belediye hizmet noktası ve otopark gibi ek alanlar da bulunacak.

samanpazari-meydani-4.jpg

OTOPARK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Ankara Kalesi ve Hamamönü gibi tarihi turistik alanlarda yaşanan otopark sorunu, Samanpazarı Meydanı’nın altında inşa edilecek 400 araçlık otopark ile çözüme kavuşmuş olacak. Otopark, hem bireysel araçlar hem de tur otobüsleri için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler ve ziyaretçiler için otopark kapasitesinin genişletilmesi, çevre esnafına da hareketlilik getirecek.

samanpazari-meydani-5.jpg

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

2023 yılının başlarında eski Altındağ Belediyesi binasının yıkılmasıyla birlikte başlayan projede, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların daha da hız kazanması sebebiyle alanda vinçler ile hummalı bir şekilde çalışma yürütülüyor. Kaba inşaatın 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanmış olan projenin, yakın zamanda bitirilmesi hedefleniyor. Samanpazarı Meydanı’nın tamamlanmasıyla, başkentin tarihi mirası yeniden canlanarak, vatandaşlara modern olanaklar ile donatılmış bir yaşam alanı sunulmuş olacak.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.