Ankaralı iş adamı Ebetürk’ten afet bölgesine 16 konteyner

Ankaralı iş adamı Ebetürk’ten afet bölgesine 16 konteyner

İş adamı Adnan Ebetürk, Ankara’daki vatandaşların verdiği konteynerleri kendi fabrikasında düzenleyerek afet bölgesine gönderiyor. Ebetürk, “ Millet olarak yaralarımızı saracağız beraberiz. Kendi imkânlarımızla 16 konteyneri bölgeye yolladık” dedi.

Ankaralı iş adamı ve sanayici Adnan Ebetürk, yaşadığımız büyük depremin ardından afetzede vatandaşlarımıza konteyner göndermeye devam ediyor. ASO 37. Meslek Komitesi Başkanı Ebetürk, Ankara Sanayi Odası olarak bölgeye çok sayıda konteyner göndererek bir nebze olsun afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi. İş adamı Ebetürk, vatandaşların kendisine verdiği hobi bahçeleri ve şantiyelerindeki konteynerleri düzenleyip afet bölgesine gönderiyor. Ebetürk, konteynerleri Başkent Sanayi’de bulunan fabrikasında düzenleyerek nakliye ve vinç masraflarını üstlenip afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderiyor. İş adamı Adnan Ebetürk, “ Yaşadığımız büyük afet sonrasında Türk Milleti birlik ve beraberlik içinde millet bilincinde kendi yaralarını saracak. Bizde firma olarak elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz. Millet olarak yaralarımızı saracağız. Kendi imkânlarımızla 16 konteyneri bölgeye yolladık. İhtiyaç sahiplerinin isteği doğrultusunda Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Adana’ya yolladık” dedi.

bb31fce6-7430-4503-8557-247c42814736-2.jpg

16 KONTEYNER BÖLGEYE GİTTİ

Ankaralı iş adamı ve sanayici Adnan Ebetürk gazetemize özel yaptığı açıklamalarda; “Ankara Sanayi Odası’nda 37. Meslek komitesi başkanı görevini götürüyorum. Başkent Organize Sanayide kendi iskele firmam kendi tesisim var. ASO çok yoğun bir konteyner kampanyası yaptı. Şuana kadar afet bölgesine 300 adete yakın konteyner yolladı. Bende kendi adıma firma olarak. 16 tane konteyner yolladım. Ben afet bölgemizdeki hastanelerimize doktorlarımıza yolladım bu konteynerleri. İhtiyaç sahiplerinin isteği doğrultusunda Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Adana’ya ekibimizle yolladık” ifadelerini kullandı.

44abfae4-30bc-42ba-8833-0b74cc70989b-2.jpg

“HOBİ BAHÇELERİNDEN TOPLADIK”

İş insanı Ebetürk, “Hobi bahçeleri ve inşaatlardaki kullanılmayan konteynerleri alarak tamirini düzenlemesini yapıp kendi ve yardımseverlerin imkânlarımla nakliyesini yardımsever insanlarla karşılayıp bölgeye yolladım. Deprem olduğu ilk günden itibaren sosyal medya hesaplarımda kullanılmayan konteynerleri alabileceğimi duyurdum. Vatandaşlarımızın verdiği konteynerleri tamir ve tadilat ederek en kısa zamanda bölgeye yolladık. Onarma ve tadilat işlerini kendi fabrikamda yaparak tır ve vinç tutup bölgedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık” şeklinde konuştu.

771a87bd-6d6d-406c-ad0d-f708016d1fdd-2.jpg

“AMACIMIZ YARALARI SARMAK”

Ebetürk, “Konteynerlerin 140 bin lira maliyeti var. Konteynerlerin kalitesi yüksek kullanışlı konteynerler içinde bir ailenin yaşamını sağlayacak birçok eşya ve araç gereç mevcut. Kendi gönderdiğim konteynerlere vatandaşlarımızın desteği ile gerekli bütün araç gerek ve eşyaları göndererek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Giden her konteynerin içleri dolu iki odalı, mutfaklı, banyo ve tuvaleti mevcut. Depremzede vatandaşlarımızın evleri yapılana kadar idare edecek şekilde tasarlandı. Bizler vatandaşlarımıza nasıl fayda sağlarız onun derdine düştük. Amacımız bir nebze olsun onların yaralarına çare olmak” dedi.

0abfb06d-7960-436b-acea-927b779780d3.jpg

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Ebetürk, “Şuan arkadaşlarımızdan dostlarımızdan konteyner gönderen olursa yine bunları da tamir edip ücretsiz göndereceğiz. Bizim bu yaptığımız bir yardımlaşma ve dayanışma örneğidir. Ben iskele üreticisiyim tek derdimiz kendi milletime ne kadar destek olabilirim. Yaptığımız çalışma afetzede vatandaşlarımız için neler yapabilirim derdidir. Daha da elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1721996-0.jpg

“YARALARI SARACAĞIZ”

Ankaralı iş adamı ve sanayici Adnan Ebetürk, son olarak şu açıklamalarını yaptı; “Yaşadığımız afette Türkiye çok farklı bir refleks gösterdi. Afet bölgesi çok büyük çok geniş herkes elinden geleni yaparak bölgedeki insanlarımızı korumak istiyor. Bizim Türkiye ve Türk Milleti olarak diğer devletlerden fakımız şu; Biz ulus devletiyiz. Anadolu’da köklerimiz Selçukluya ve Osmanlıya dayanıyor. Bugün sıkıntımız ne olursa olsun bir ateşin başında hep beraber toplanmayı öğrendik. Şuan da etrafımızda kuvvetli bir ateş var. On şehrimiz afet bölgesi ama bu ateşi de söndürecek biziz bir başkası değil. Türk Milleti birlik ve beraberlik içinde millet bilincinde kendi yaralarını saracak. Bizde firma olarak elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz. Tek derdimiz afetzede vatandaşlarımıza biraz olsun destek olabilmek. ASO Başkanımız Sn. Seyit Ardıç’a ve bizleri hiç yalnız bırakmayan kamu kurumlarına sonsuz Teşekkürlerimi borç bilirim” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.