Ankara'dan ayrılmaya gönlünüz el vermiyorsa buraya gidin!

Ankara'dan ayrılmaya gönlünüz el vermiyorsa buraya gidin!

Ankara'nın Sahil Yüzü Evren, İlçe belediyesinin yoğun çalışmaları ile mavi ve yeşilin buluştuğu bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda.

Ankara'nın Sahil Yüzü Evren, İlçe belediyesinin yoğun çalışmaları ile mavi ve yeşilin buluştuğu bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda.

Hirfanlı Baraj gölünün kıyısında bulunması, baraj gölü kıyılarının son yıllarda turizme tahsis edilmesiyle Evren sahili de önem kazanmıştır.

Ankaralıların deniz özlemini gideren Evren sahili eşsiz gün batımı manzarası ile de doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası.

Göl kıyısında, plaj ve piknik alanları bulunmasının yanı sıra ile birlikte, baraj gölü kıyısındaki balık restoranlarında, barajda tutulan sazan balığının özel tekniklerle pişirilerek servis edilmiş halini tatmalısınız.

Hatta, bu lezzeti, muhteşem bir maviliği izleyerek deneyebilirsiniz.

screenshot-20.png

Evren, Ankara ‘ya bağlı en uzak ilçelerden birisi olup Hirfanlı baraj gölü kıyısında 5000 nüfuslu bir yerleşim merkezidir. Çıkınağıl adıyla bilinen eski yerleşim alanı 1957 yılında Hirfanlı baraj gölünün suları altında kalmış ve 1958 yılında şimdiki yerine planlı ve imarlı olarak taşınarak 1963 yılında Şereflikoçhisar ilçesine bağlı olarak belediye statüsü kazanan ilçe, 1982 yılında EVREN adını almıştır.1988 yılında Ankara Vilayeti İl Genel Meclisince ilçe olması yönünde karar alınmış ve 1989 yılında TBMM ye verilen kanun teklifi ile 1990 yılında 3644 sayılı yasayla ilçe statüsü kazanmıştır.

evren-2022-38-1800x1200.jpg

İl merkezi olan Ankara’ya 178 km. uzaklıktadır. Bu uzaklık ile, Ankara’nın en uzak ilçesidir.

Evren-Aksaray arasındaki uzaklık: 100 km. Evren-Kırşehir arasındaki uzaklık: 80 km. dir.

evren-2022-33-1800x1200.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum