Ankara'daki kaçak hobi bahçeleri tek tek yıkılmalı

Ankara'daki kaçak hobi bahçeleri tek tek yıkılmalı

Yeniden Refah Partisi ABB Meclisi üyesi Şirin Doğan, kaçak hobi bahçelerine sert çıktı. Doğan, “Kaçak hobi bahçeleri Ankara’nın sırtında kambur oldu. Tarım arazileri talan edildi. Belediyeler kaçak yapıları tek tek yıkmalı” dedi.

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Çubuk Belediyesi Yeniden Refah Partisi Grup Başkanvekili Şirin Doğan, Ulus’a özel açıklamalarda bulundu. Yerelde Çubuk’ta başlayıp Ankara’nın gölgede kalmış sorunlarına değinen Doğan, kaçak hobi bahçesi sorununu sert bir şekilde eleştirdi.

Hobi bahçelerindeki en büyük sorunun güvenlik olduğunu söyleyen Doğan, “Burada kara para mı aklanıyor? Madde mi satılıyor? Hiçbir şekilde tedbir yok. Günübirlik kullanılan alanlar. Tarım arazileri ölüyor. Çiftçilik bitiyor. Bahçe sahipleri istiyor ki, kendilerine ceza yazılsın. 100 bin lira ödemeye hazırlar, yeter ki kaçak bahçeler yıkılmasın. Ceza kararı çıkan mutlu oluyor, para ödeyerek kurtulacağız diye. İmar affı bekliyorlar. Belediyeler yıkım yapmıyor. Kaçak bahçelerin hepsi tek tek yıkılmalı. Şehrin sırtında kambur oldular. Hobi bahçeleri Ankara’yı talan etti” diye konuştu.

2.jpg

YENİDEN REFAH ÇUBUK’TA İDDİALI

Çubuk Belediyesi’nde YRP’nin Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Doğan, sonraki yerel seçimler için iddialı çıktı, ilçenin kazanılacağına kesin gözüyle baktıklarını söyledi.

Doğan şöyle konuştu: Çubuk’un 84 tane köyü var. Dağınık bir yerleşim düzeni söz konusu. Dolayısıyla gidemediğimiz, gönüllere giremediğimiz, yetişemediğimiz yerler olabilir. Şimdi 5 yıllık vaktimiz var. Yeniden Refah Partisi’nin politikalarını anlatarak ilerleyeceğiz. Adil düzenden yanayız. Ahlaklı belediyecilik yapmaya gönüllüyüz. Kazandığımız belediyelerin kapılarına ”rüşvet alan da veren de melundur” tabelaları astık. Üretime dayalı her türlü politikayı destekliyoruz.

4.jpg

MECLİS’TE ODA KRİZİ

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tek temsilcisi konumunda bulunan Doğan, Meclis’te yaşanan oda krizini ilk kez Ulus’a anlattı. Doğan, “Mansur Başkan’a çıktım, oda talebinde bulundum. Danışmanını arayarak talimat verdi. 4 ay geçti, bir gelişme olmadı. Tek kişi olduğum için böyle bir karar alınıyor. Geçen dönem 5 İYİ Partili üyeye 4 oda verildi. Adaletsizlik yapılıyor, Meclis’te 156 bin oyu temsil ediyorum. Oda bana değil, Yeniden Refah Partisi’ne verilecek” diye konuştu.

1.jpg

TURŞU FESTİVALİ İPTAL EDİLEBİLİR

Bu sene turşu festivalinin iptal olacağına dair duyumlar aldıklarını söyleyen Doğan, “Tasarruf Tedbirleri kapsamında böyle bir karar alınmış. Festivalin belediyeye çıkardığı fatura 17 milyon lira. Bu bütçe 2024’te tasarruf edilecek. Keşke ünlü sanatçıları iptal edip, yerli sanatçılar ile devam edilse. Turşu festivali ilçemiz için bir marka. Geleneğe sekte vurulmasa daha iyi olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.