Ankaradaki Hamamlar, Ankaranın En İyi 11 Hamamı

Ankaradaki Hamamlar, Ankaranın En İyi 11 Hamamı

Ailenizle birlikte Ankara’da hamam keyfi yapmak istiyorsanız birçok seçeneğiniz vardır. Ankara hamamları tarihi, yapısı ve hijyeniyle oldukça önemli yere sahiptir. Ankara aile hamamlarının birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz:

Ankara deyince akla gelen görülecek yerlerden birisi de Ankara hamamlarıdır. Ankara’da birçok aile hamamı, tarihi hamamlar ve Roma hamamları bulunur. Ankaralılar tarafından oldukça sık tercih edilen hamamlar hijyenik olmasıyla ön plana çıkar. Günümüzde oldukça çeşitlendirilmiş seçenekleri ile hizmet veren Ankara hamamları arasında siz de kendi isteğinize uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ankara Aile Hamamları

Ailenizle birlikte Ankara’da hamam keyfi yapmak istiyorsanız birçok seçenek arasında tercih yapabilirsiniz. Ankara hamamları hem tarihi önemi hem yapısı hem de hijyenik özellikleri ile kültürümüzde önemli bir yere sahiptirler. Ankara aile hamamları için gitmenizi tavsiye ettiğimiz seçeneklerden bazıları;

Lüx Doğukent Hamamı

Ailenizle keyifli ve rahat vakit geçirmek istiyorsanız Lüx Doğukent Hamamı tam size göredir. İçerisinde çocuklu ailelerin eğlenceli vakit geçirebilmesi için üç kaydıraklı yüzme havuzu bulunur. Ayrıca dizaynlarıyla da göz kamaştırıcıdır. Lüx Doğukent Hamamı’nı gönül rahatlığıyla siz de tercih edebilirsiniz.

Ankara hamamı arasında yer alan lüx dogukent hamami havuz gorseli

Adres: Akşemsettin, Doğukent Cd. No:102, 06480 Mamak/Ankara

Lüx Doğukent Hamamı’na ait hizmetler;

● Fin Hamamı

● Tuz Odası

● Havuz

● Güzellik Merkezi

● Köpük Masajı

Ankara Sincan Hamamı

Harikalar Diyarı’nın ana girişinin karşısında bulunan Ankara hamamına aileler rahatlıkla gidebilir hatta konaklayabilir. Odalara ait hamam özel hamamlar bulunmaktadır. Ayrıca termal su doldurabileceğiniz geniş küvetler de mevcuttur. Spa merkezi ve tuz odası da hamama ait hizmetlerdendir. Ankara Sincan Hamamı’na metro ile ulaşım mümkündür. Sincan Hamamı için tüm detaylara sincantermal.com dan ulaşabilirsiniz.

ankara tarihi hamamlarından biris olan sincan hamami fotoğrafı

Ankara Sincen Hamamı hizmetleri;

● Ücretsiz kablosuz internet

● Klima

● Havuz

● Ücretsiz otopark

● Ücretsiz kahvaltı

● Buhar odası

Ankara Şentepe Hamamı

Şentepe Hamamı Yenimahalle, Barıştepe’de bulunmaktadır. Şentepe Hamamı Ankara yalnızca erkeklere hizmet veren bir hamamdır. Ankara hamamlarından biri olan Şentepe Hamamı haftanın her günü 08:00 ve 00:00 saatleri arasında hizmet verir.

Ankara Şentepe Hamamı iç görüntüsü

Adres: Barıştepe, 734/2. Sk. No:12, 06210 Yenimahalle/Ankara

Ankara Şentepe Hamamı hizmetleri:

● Yüzme havuzu

● Buhar Sauna

● Kuru Sauna

● Türk Hamamı

● Kese ve Köpük Masaj

Eryaman Hamamı

Eryaman hamamı kadın ve erkek bölümleri ayrı olarak hizmet verir. Ankara havuzlu hamamlar arasında yer alan Eryaman Hamamı’nda suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Eryaman Hamamı kese ve köpüklü masaj dışında buhar odası ve sauna hizmeti de vermektedir.

Ayrıca bu hamam özel odalara sahip olması ile de dikkat çeker. Eryaman Hamamı’nda günümüzde de oldukça popüler olan gelin hamamı hizmeti de verilmektedir. Eryaman Hamamı Ankara’nın en iyi hamamları arasında yerini alır. Eryaman Hamamı hem kadınlara hem erkeklere hizmet veren Ankara’nın unisex hamamlarından biridir.

Ankara hamamlarından eryaman hamamı sıcak su havuzu

Adres: Altay, Söğüt Cd. No:12, 06874 Etimesgut/Ankara

Eryaman Hamamı’na ait hizmetler:

● Kese

● Fin Hamamı

● Kuru Sauna

● Vitamin Bar

Yenişehir Hamamı

Ankara hamam tavsiyesi söz konusu ise Yenişehir Hamamından bahsetmek yeerinde olacaktır. Ankara hamamlarından erkek ve kadın bölümleri ayrı olarak hizmet veren Yenişehir Hamamı hijyenik oluşuyla ön plana çıkar. Osmanlı hamam tipi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Yenişehir hamamı, Ankara Kızılay Hamamlarından biridir.

Ankara tarihi hamamlar ve yenişejir hamamı

Adres: Kızılay, Sümer-1 Sk. No:16, 06430 Çankaya/Ankara

Yenişehir Hamamı’na ait hizmetler:

● Kuaför ve güzellik salonu

● Spor salonu

● Buharlı sauna (Fin Hamamı)

● Kuru sauna (Ateş saunası)

Ankara Termal Hamamlar

Termal hamamlar, sıcak yeraltı sularından yararlanılarak yeryüzüne çıktıkları kaynakların çevresinde kurulan hamamlardır. Termal hamamlarına kudret hamamları da denir. Ankara’da da birçok termal hamam bulunur. Ankara termal hamamları şöyle sıralanabilir;

Batıkent Termal Hamam

Batıkent Termal Hamamı, şehrin ortasında termal otel hizmeti sunan bir termal Ankara hamamıdır. Ayrıca Batıkent Termal Hamamı, Ankara’nın en büyük Sağlık Bakanlığı onaylı termal hamamıdır.

Ankarada bulunan batikent termal hamamı havuzu

Adres: Yeni Batı, Erciyes Cd. NO:40, 06370 Yenimahalle/Ankara

Batıkent Termal Hamam’a ait hizmetler:

● Termal Havuz

● Türk Hamamı

● Jakuzi

● Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

● Vitamin Bar

● Kuru Sauna

Kaplıca Termal Otel

Ankara Kızılcahamam’da bulunan Kaplıca Termal Otel hijyen ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermektedir. Kaplıca Termal Otel’de jakuzili özel aile banyoları bulunan 6 oda vardır. Dilerseniz bu odaları tercih edip banyoları aileniz, arkadaşlarınız veya sevgilinizle kullanabilirsiniz. Kaplıca Termal Otel ile sevgililere özel hamam Ankara’da erişmeniz artık çok kolay. Ankara eşli hamamlarından biri olan Kaplıca Termal Otel Türk Hamamı, sauna ve hidromasajlı jakuzi imkanı da sunar.

Kaplıca termal otel binası

Adres: Yenice, Milli Egemenlik Cd. No:18, 06890 Kızılcahamam/Ankara

Kaplıca Termal Otel’e ait imkanlar:

● Termal jakuzi suyu

● Türk hamamı

● Özel aile banyoları

● Hidromasajlı jakuzi

Kahramankazan Termal Hamam

Ankara Kahramankazan’da bulunan termal hamam Ankara’daki hamamlar arasında çok tercih edilen hamamlardan birisidir. Çocuk oyun parkına sahip olması çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmesini sağlar.Şehrin merkezinde bulunmayan bu Ankara hamamını şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve rahatlamak için tercih edebilirsiniz.

Ankarada bulunan hamamlar arasında bulunan kahramankazan termal hamam binası dış görünüşü

Adres: Atatürk, Göktürk Cd. No:16, 06935 Kahramankazan/Ankara

Kahramankazan Termal Hamam’a ait hizmetler:

● Fizyoterapi

● Çocuk oyun parkı

● Kese köpük masaj

● Termal havuz

Ankara Tarihi Hamamlar

Kültürümüzde hamamlar oldukça önemli bir yere sahiptir. Geçmişten günümüze hamam kültürü gelişip şekillenerek devam etmiştir. Ankara’da hamamlar arasında birçok tarihi hamam da bulunmaktadır. Bu tarihi hamamlar arasında Ankara Roma Hamamı en popüler olandır.

Tarihi Şengül Hamamı

Ankara Hacı Bayram Mahallesi’nde bulunan hamamın inşası 15.yüzyılın ikinci yarısında tamamlanmıştır. Bu açıdan Ankara tarihi hamamları arasında çok önemli bir yere sahiptir. Hijyen ve temizliğe oldukça önem veren bir işletme tarafından faaliyetlerine devam etmektedir.

tarihi ankara sengul hamami dış gorünüşü

Adres: Hacı Bayram Mah. Denizciler Cad, Acıçeşme Sk. No: 3, 06030 Altındağ/Ankara

Tarihi Şengül Hamamı’na ait Hizmetler:

● Saç masajı

● Kahve masajı

● Aromatik yağlı masajlar

Tarihi Karacabey Hamamı

1427’de inşa edilen Tarihi Karacabey Hamamı, tarihi açıdan çok önemli bir Ankara hamamıdır. Ankara’da hamam deyince akla gelen hamamlardan biridir. Ankara’nın Hamamönü bölgesinde bulunan bu hamam aynı zamanda semtin isim babasıdır. Tarihi Karacabey Hamamı’nın en çok tercih edilme sebeplerinden biri de 24 saat açık olmasıdır.

tarihi karacabey hamamı-dış görünüşü ve asılmış bayraklar bir arada

Adres: Sakarya, Talatpaşa Blv No:101, 06230 Altındağ/Ankara

Tarihi Karacabey Hamamı’na ait Hizmetler:

● Vitamin bar

● Sauna

● Kese

Roma Hamamı Örenyeri

Roma Hamamı, Ulus Çankırı Caddesi’nde bulunur. Roma İmparatoru Caracalla tarafından 3.yüzyılda Asklepion adına yapılmıştır. Yüzlerce yıllık tarihe tanıklık eden Roma Hamamı, taş ve tuğladan yapılmasına rağmen yıllara meydan okumaktadır.

Ankara hamalarından roma hamamı orenyeri girisi

Hamama Giderken Ne Götürülür?

Hamama giderken sağlık ve hijyen açısından kullanacağınız eşyaların kişisel olması çok önemlidir. Hamamda ihtiyacınız olacak ürünler arasında peştamal, terlik, tarak, lif/kese, şampuan, temiz çamaşır, havlu yer alır.

Hamama Gitmek Faydalı Mı?

Hamama gitmek vücut için oldukça faydalıdır. Alerjik veya astım sebebiyle oluşan tıkanıklıkların açılmasına yardımcı olur. Ölü hücrelerden kurtulmanıza yardımcı olarak taze deri çıkmasını sağlar. Vücudunuzla birlikte zihinsel olarak da rahatlamanıza yardımcı olur. Sıcak suyun rahatlatıcı özelliği ile vücudunuzla birlikte zihninizin de rahatlamasına izin verin.

Hamama Kaç Günde Bir Gidilmeli?

Hamama 15 günde bir gidilmesi tavsiye edilir. 15 günde bir gidilmesi ölü derilerden arınmak için yeterli bir süredir. Ancak fiziksel olarak rahatlamak, masaj yaptırmak istiyorsanız haftada bir kez hamama gidebilirsiniz.

Ankara haberleri ve diğer gündemine dair son gelişmeleri Gazete İlk Sayfa sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.