Ankara’daki "Bizim Köfteci"de kuyruk azaldı: Menüde tek tırnaklı hayvan eti çıkmıştı

Ankara’daki "Bizim Köfteci"de kuyruk azaldı: Menüde tek tırnaklı hayvan eti çıkmıştı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı listede yer alan Ankara'daki Bizim Köfteci’de kuyruk azaldı. İş yeri önünde oluşan uzun kuyruklar kısalırken, işletmenin çalışmaya devam ettiği ve insanlara yemek yedirdiği gözlerden kaçmadı.

Ankara'nın ünlü köftecilerinden biri olan "Bizim Köfteci", Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucu tek tırnaklı hayvan eti kullandığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Bu iddiaların ardından işletmenin önündeki uzun kuyruklar önemli ölçüde kısalırken, işletme sahipleri ise iddiaları reddetti.

bizim-kofteci-2.jpg

MÜŞTERİLER TERCİHLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

İki gündür süren tartışmaların ardından köftecinin işlerinde yüzde 90'a varan bir düşüş yaşandığı gözlemlendi. Daha önce uzun kuyrukların oluştuğu işletmede artık müşteri sayısı oldukça azaldı. Bazı müşteriler hala köfteciyi tercih etse de, çoğunluğun bu iddialar sonrası farklı mekanlara yöneldiği belirtildi.

bizim-kofteci-3.jpg

İŞLETME SAHİPLERİNDEN AÇIKLAMA

Köfteci yetkilileri, yapılan iddiaları kabul etmeyerek, menülerinde tek tırnaklı hayvan eti bulunmadığını savundu. İşletmenin avukatı, çalışanlara konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamaları yönünde talimat verdi. İşletme yetkililerin, "Böyle bir durum olsaydı dükkanımız kapatılırdı. Bu iddiaları kabul etmiyoruz. Menümüzde tek tırnaklı hayvan eti bulunsaydı iş yerimiz kapatılırdı. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Demek ki bu iddialar gerçek değil" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

bizim-kofteci-4.jpg

NUMUNE SONUÇLARI FARKLILIK GÖSTERDİ

Edinilen bilgilere göre, işletmeden alınan 2023 yılına ait numunelerde tek tırnaklı hayvan etine rastlanırken, 2024 yılında alınan numunelerde böyle bir durumun olmadığı belirtildi. İşletme yetkilileri, bu durum karşısında gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.